Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

PSC, PP i C’s demanen explicacions a Terribas per l’emissió del documental ‘Adéu, Espanya?’

Els diputats Joan Ferran (PSC), Albert Rivera (C’s) i Rafael López (PP) han demanat explicacions a la directora de TVC, Mònica Terribas, per l’emissió en prime-time del documental Adéu, Espanya?. En la comissió de control de la CCMA, Ferran ha dit que el documental ha tingut ‘més bon tracte’ que d’altres, Rivera l’ha acusat d’oferir ‘una tesi única’ i López ha acusat TV3 d’estar-se convertint ‘en una joguina en mans independentistes’. Terribas els ha replicat que l’encaix Catalunya-Espanya és una qüestió que ‘està al carrer’ i que així ho demostren els 700.000 espectadors que el van veure. Al seu torn, el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Enric Marín, ha defensat la qualitat del treball i ha dit que una televisió pública ha de poder emetre ‘productes arriscats’.

Redacció
Redacció 18/06/2010

El diputat del PSC Joan Ferran ha assegurat que el documental ha tingut un ‘tracte de favor’ respecte altres treballs per haver-se emès en horari de màxima audiència i haver-se anunciat ‘contundentment’ al llarg de ‘molts dies’. Pel que fa al contingut, Ferran ha dit que al llarg del documental ‘hi ha una tesi única que es vol demostrar’.

La directora de TVC, Mònica Terribas, ha contestat Ferran dient que amb aquest documental ‘no s’ha fet res’ que no s’hagi fet amb els altres documentals que ‘per la qualitat que tenen i l’espai que mereixen’ han estat programats en aquests llocs.

Al seu torn, el diputat del PP Rafael López ha acusat TV3 d’estar-se ‘convertint en una joguina en mans independentistes enlloc de ser un servei públic i plural’. López ha dit que el documental ‘no respecta l’objectivitat’ perquè ‘totes les línies ‘d’opinions anaven clarament en un sentit’.

Terribas ha assegurat que ‘l’encaix Catalunya-Espanya és una qüestió que està al carrer’ i que el ‘discurs majoritari a favor del no és majoritari en els mitjans públics perquè és l’habitual de la majoria de les formacions polítiques’.

El diputat Albert Rivera, de C’s, ha dit que la televisió pública ‘no s’ha d’emprar per inflar tesis’ i fer ‘enginyeria social’ i ha acusat l’ens de ‘sectarisme’.

Finalment, el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Enric Marín, ha mostrat la seva satisfacció pel documental ja que responia a criteris de qualitat, idoneïtat i servei públic, era oportú i ha tingut acceptació. Ha afegit que ‘una televisió pública ha de tenir l’oportunitat d’emetre productes arriscats’.