Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ICV impedeix a Igualada que s’aprovi una moció en defensa del dret a decidir i de la consulta d’Arenys

|

- Publicitat -

La moció d’ERC defensava ‘el dret del poble català a decidir lliurement el seu futur sense traves ni limitacions de cap mena, en la línia del pronunciament del Parlament de Catalunya de 1989’, donava suport a la consulta d’Arenys ‘com un saludable exercici de democràcia’ i encoratjava l’ajuntament d’Igualada a plantejar-se la realització d’una consulta similar.

La portaveu d’ICV, Montserrat Mateu, va justificar el seu vot contrari perquè ‘per a Iniciativa, el major instrument d’autogovern és l’Estatut del 2006’. Tot amb tot, va afegir que el seu partit sempre defensarà fer consultes però que en el cas concret d’Igualada ‘no podem ser banals i generar frustracions i falses expectatives amb actes simbòlics’. El portaveu del PSC, Jordi Riba, va deixar clar que la seva formació ‘és partidària del model federalista, que tal i com mostren les enquestes del CIS, és la posició majoritària entre la ciutadania catalana’.

Publicitat

El cap de l’oposició, Marc Castells (CiU) va celebrar que la consulta d’Arenys es fes amb normalitat, va recordar que la seva federació ‘sempre ha defensat el dret a l’autodeterminació’ i va qualificar de ‘greu error’ el vot dels regidors d’ICV, ‘que desapareix políticament del mapa, engolit pel PSC’. El cap de llista d’ERC, Joan Torras, va lamentar l’actitud de PSC i ICV: ‘Hi ha por de que la gent s’expressi lliurement’, i va recordar que el dret a l’autodeterminació ‘és això, un dret, i per tant també dóna el dret a dir que no’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut