Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

PSC i ERC signen el pacte per un govern ‘transparent’ i ‘de progrés’ a Tarragona

Amb voluntat de crear un govern ‘transparent, que aposti pel ‘diàleg’ i que sigui ‘de progrés’, aquest dimecres l’alcaldable socialista Josep Fèlix Ballesteros i el regidor electe d’ERC Sergi de los Rios han signat el pacte que els ha de dur a governar la ciutat de Tarragona durant els propers quatre anys. Tant els socialistes com els republicans han destacat la voluntat de ‘rellançar’ Tarragona i ‘no amagar’ la seva catalanitat. Ambdós grups han reiterat la necessitat de ‘reconduir’ el POUM partint de l’actual i fer-ne una exposició pública ‘extra’ un cop fetes les al·legacions.

Redacció 14/06/2007

Amb un acte ‘solemne però sobri’ segons ha manifestat l’alcaldable socialista Josep Fèlix Ballesteros, aquest dimecres s’ha formalitzat el pacte per al futur govern de Tarragona amb PSC i ERC al capdavant. L’acte ha tingut lloc al Pati de Jaume I de l’Ajuntament i ha estat propiciat per destacar la rellevància ‘històrica’ de l’acord, segons ha dit Ballesteros.

El futur govern de l’Ajuntament de Tarragona, ha estat qualificat com ‘de progrés’ i serà ‘sòlid’, ‘estable’ i, sobretot, segons han afirmat els seus futurs integrants, ‘amb molta transparència’. Qualitats que asseguren formen part d’una ‘nova manera de fer política’ i d’un canvi ‘que ha demanat la ciutat’, ‘no només de cares sinó també de formes’.

Ballesteros ha remarcat la idea que a partir d’aquest dissabte el govern serà un de sol i que el formaran dos grups que treballaran en una mateixa direcció i de manera conjunta i transversal. Així mateix ha assenyalat que la diferència numèrica entre els regidors d’un i altre partit (13 a 2) ‘no importarà en absolut’.

Tant els socialistes com els republicans han destacat la voluntat de ‘rellançar’ Tarragona i crear una ‘veritable capital del segle XXI’, que sigui motor del país i que denoti la seva catalanitat ‘sense amagar-la’.

Aquest és un dels objectius del futur equip de govern que ha posat en comú aquests dies quines eren les prioritats d’ambdós i com fer-les efectives. Així sorgeix la base de crear ‘pactes de ciutat’ per als grans temes com ara la façana marítima o el POUM.

Per al Pla d’Ordenació Urbana Municipal, el regidor electe d’ERC Sergi de los Rios ha explicat que cal ‘reconduir-lo’ i que es farà una nova exposició pública ‘extra’ un cop es rebin les al·legacions pertinents a l’aprovació inicial del document actualment exposat.

Esquerra es farà càrrec de les àrees de Promoció Econòmica i Estratègies de Ciutat, que coordinarà De los Rios, i de Cultura, Patrimoni i Ensenyament, a càrrec de Rosa Rossell. A més comptaran amb la segona i la novena tinència d’alcaldia respectivament.

Per part dels socialistes destaquen, Josep Lluís Navarro a càrrec de l’àrea de Territori i la cartera d’Urbanisme; la nova regidoria de Participació, Comunicació i Societat del coneixement, a càrrec de Begoña Floria; Dolors Herrera com a responsable de la regidoria de Treball i empreses municipals; i Pau Pérez com a responsable d’Economia, Hisenda i Contractació.