Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

PSC, ERC, ICV i PP demanen a Mas que expliqui si hi ha hagut connivència entre CDC i el Palau

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha demanat a Artur Mas que ‘doni la cara i expliqui què ha passat’, amb relació a la possible connivència entre CDC i el Palau de la Música a través de l’adjudicació d’obra pública. Després de conèixer la informació publicada aquest dissabte al diari El Periódico, on s’explica que nous documents del cas apunten a comissions del 4% per obres públiques, així com desviaments de diners a la fundació Iceta considera que hi ha ‘massa evidències com per què CDC es mantingui en silenci’ o s’escudi ‘darrera de comunicats’, i ha exigit Mas que expliqui si és veritat que hi havia un ‘triangle màgic’ entre el Palau de la Música, l’adjudicació d’obres públiques i CDC. El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha demanat a Mas ‘explicacions satisfactòries’ a Artur Mas. ICV i PP posen l’accent en la necessitat que màxims responsables de CDC, fins i tot exconsellers, compareguin a la comissió d’investigació al Parlament.

Redacció
Redacció 26/06/2010

CDC recorda que càrrecs socialistes i no convergents han estat citats a declarar pel cas de l’hotel
Convergència assegura que ‘la publicació sistemàtica de conjectures injurioses’ tenen com a finalitat ‘generar confusió i boira política’. A més recorda que ‘a diferència del cas de l’hotel del Palau que ha impactat judicialment de ple en el cor de les administracions socialistes de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona’, cap membre de Convergència ‘ha estat citat ni requerit per les instàncies judicials per aclarir cap dels aspectes publicats fins ara’.

Més compareixences a la comissió d’investigació
Davant aquesta ‘sospita’, des d’ICV han demanat que s’analitzin i s’estudiïn els documents i que ‘hi hagin noves compareixences’, ja sigui al Parlament o a la Comissió d’investigació del Cas Palau de la Música. Segons Herrera, en cas de confirmar-se la informació publicada seria ‘un cas gravíssim de corrupció perquè estem parlant d’un volum de diners extraordinari’.

També hi coincideix el diputat del PPC, Santi Rodríguez, que considera és ‘urgent i inexcusable’ la compareixença dels exconsellers de Política Territorial, Felip Puig i Pere Macias, com també del conseller delegat de GISA, Joan Ignasi Puigdollers, a la comissió d’investigació sobre les irregularitats en la gestió del Palau de la Música. Després de les noves informacions que apunten que el Palau hauria cobrat el 4% en comissions procedents d’obres públiques adjudicades per CiU i que part d’aquestes es desviaven a la fundació de CDC Trias Fargas, el popular creu que hi ha massa evidències del possible finançament irregular de CDC i que això explicaria ‘alguns dels silencis que s’han sentit a la comissió d’investigació’.