Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Prop d’un miler de treballadors de Mercedes-Benz es manifesten a Barcelona en contra del tancament

Prop d’un miler de treballadors de Mercedes-Benz, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest matí pels carrers de Barcelona. Concretament han tallat el trànsit de Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume, on han fet entrega al Govern d’un manifest en el qual denuncien el tancament de la planta, ‘que afectarà unes 500 famílies’. La mobilització ha rebut el suport de la portaveu adjunta d’ICV-EUiA, Mercè Civit, qui denuncia l’especulació que es pugui fer dels terrenys on s’ubica la planta a Sant Adrià del Besòs, a la vegada que demana que es mantinguin les condicions laborals dels empleats. També s’ha compromès a fer les ‘gestions necessàries’ amb el Govern per poder donar ‘una sortida’ als empleats.

Redacció
Redacció 17/10/2007

En el manifest que han presentat al Govern s’explica que el ‘rerefons’ del trasllat de la planta de Sant Adrià del Besòs, de 95.000 metres quadrats, cap a Esparreguera, és ‘especular’ amb els terrenys de la planta situats al barri del Bon Pastor, a prop del centre comercial La Maquinista i de l’estació del TGV de la Sagrera.

Així mateix, segons ha explicat un treballador, l’empresa no els ha donat un ‘raonament específic’ sobre el tancament de la planta de Sant Adrià del Besòs. Tan sols se’ls ha comunicat que es crearà una nova companyia de la qual el 51% serà de Daimler, propietària de Mercedes Benz, i el 49% restant d’Estampaciones Sabadell.

Una alternativa, que segons ha explicat un altre empleat, la plantilla ‘no està d’acord’ perquè és una companyia que està ‘en crisi i en suspensió de pagaments’, amb la qual cosa exigeixen que se’ls indemnitzi com a Mercedes-Benz i no com a la nova empresa que ‘potser’ tanca en un futur.

Per la seva banda, el president del comitè d’empresa de Mercedes-Benz, Emilio Torres, ha explicat que exigeixen a l’empresa que compleixi el conveni col·lectiu que va signar el juliol passat, i que té vigència per als propers quatre anys, amb el qual la companyia es va comprometre a mantenir la planta catalana i els llocs de treball mentre duressin les actuals produccions que finalitzen el 2014.

Torres ha insistit que les mobilitzacions continuaran si l’empresa ‘no retira els plantejaments’ que va presentar el passat dia 5 d’octubre en la reunió que van mantenir amb la direcció de Daimler. En aquesta trobada se’ls va plantejar que del total de la plantilla, 420 treballadors, uns 250 es traslladarien a la nova empresa; una vintena de persones a l’empresa de recanvis Lander a Rubí i amb la resta encara no hi havia cap decisió.

Davant d’aquesta situació els treballadors faran vaga de 24 hores els propers 17, 18, 19, 23, 24, 25, 30 i 31 d’octubre.