Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Prop de 80.000 firmes per prohibir per llei les curses de braus a Catalunya

Ja són prop de les 80.000 firmes les que han aconseguit les entitats antitaurines catalanes i ciutadans, agrupats en la Plataforma ‘Prou’. La xifra exacte és la de 78.162 firmes per promoure la prohibició per llei de les curses de braus a Catalunya, segons ha informat el seu portaveu, Eric Gallego. En els pròxims dies esperen superar-les de llarg. De fet, els organitzadors ja han assolit el mínim de 50.000 firmes que exigeix el Parlament per tramitar aquesta iniciativa legislativa popular (ILP), que va passar la primera fase el novembre passat després de ser admesa a tràmit.

Redacció
Redacció 12/02/2009
La mesura té el suport de 50 ajuntaments catalans, a més d’altres de l’Estat espanyol i de l’estranger, que s’han declarat abolicionistes després de votacions al Ple del consistori. És el cas de la ciutat de Barcelona.

‘Les firmes s’han recollit en 33 dies, però encara en queden 83 perquè la proposta legislativa entri amb més força a la cambra catalana’ ha dit Eric Gallego.

Entre les gairebé 80.000 adhesions, figura la firma de personalitats mediàtiques com les exdiputades Pilar Rahola i Magda Oranich; els filòsofs Salvador Pániker i Josep Maria Terricabras; els cantants Pep Sala, Gerard Quintana, Natxo Tarres i Elliot Murphy; actors com Bruno Oro o Anna Sahun; els periodistes Ruth Toledano i Jordi Tardà, i el lama budista Thubten Wangchen.

Els correbous, sí

L’ILP vol aconseguir que siguin abolides les curses i els espectacles de braus que incloguin la mort de l’animal, les banderilles i l’espasa, així com els espectacles taurins que se celebrin en places o fora al carrer. Com a excepció, admeten les festes amb bous sense la mort de l’animal -els correbous-, i es preveuen compensacions econòmiques per als propietaris de les places de braus a Catalunya.

Ajuntaments que hi donen suport

A Catalunya, són abolicionistes els ajuntaments de poblacions com ara Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Olot, Guissona i Palamós. En alguns d’aquests municipis hi ha les places de braus més antigues de la comunitat.