Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Prop de 200 ajuntaments volen que la sardana sigui dansa nacional

Prop de 200 ajuntaments del principat català han aprovat mocions presentades pel grup de CiU de cada població instant al Parlament de Catalunya que reconegui la Sardana com a dansa nacional catalana. A més, CiU, per obtenir més suports sobre aquesta causa, ha arribat a un acord de col·laboració amb la Federació Sardanista de Catalunya. Al novembre la federació nacionalista ja va presentar al Parlament una proposta de resolució que instava el govern de la Generalitat a fer ús de les competències exclusives previstes a l’Estatut.

Redacció
Redacció 02/02/2009

La diputada de CiU al Parlament Glòria Renom ha argumentat en un comunicat que la sardana ha estat històricament ‘un símbol d’identificació i és una de les poques manifestacions dansades de la nostra cultura popular’. Renom ha afegit que la sardana ‘té arrelament a la majoria de pobles i ciutats de Catalunya’.

A la proposta que CiU ja va presentar al Parlament al mes de novembre feia referència a l’article 127 de l’Estatut de Catalunya, que estableix que la Generalitat té competències exclusives en matèria de cultura. També esmentava l’apartat 5 de l’article 8, segons el qual ‘el Parlament ha de regular les diverses expressions del marc simbòlic de Catalunya i n’ha de fixar l’ordre protocol·lari’.