Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Prohibeixen l’extracció de marisc d’Alcanar a Sant Carles de la Ràpita pel nivell de toxines a l’aigua

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha decidit tancar la zona costera d’Alcanar a Sant Carles de la Ràpita per impedir que se n’extregui marisc. La causa és la pujada dels nivells d’una toxina present a l’aigua, l”Escherichia coli’.

L’excés d’aquesta toxina afecta el marisc i el seu consum pot provocar malestars digestius. El tancament a l’extracció d’aquesta zona, tècnicament coneguda com a CAT1-01, és un fet habitual, sobretot en època estiuenca, quan la temperatura de l’aigua afavoreix que els nivells de la toxina superi els llindars de seguretat. La mesura serà vigent aproximadament una setmana, quan la situació torni a la normalitat per si mateixa.

Redacció
Redacció 10/11/2008

El DAR assegura que el consum de marisc que es troba al mercat no suposa cap risc per a la salut ja que es fan controls de manera periòdica i aquests garanteixen la salubritat dels bivalves que es comercialitzen per circuits habituals.

Tal i com es disposa al Pla de seguiment s’ha donat trasllat de la resolució a les confraries de pescadors de l’àmbit afectat, les associacions de productors, les Capitanies i Autoritats Portuàries, les forces de seguretat, la direcció general de Salut Pública, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la direcció general de Ports i Transports, i altres autoritats, així com als Centres d’Expedició i Depuració de mol·luscs de Catalunya.