Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Primer dia laborable amb el servei de Rodalies, primera avaria

A mig matí el redactor d’aquesta notícia estava intentant explicar que la primera jornada després de que tot el servei de Rodalies hagi estat parat tot el novembre, havia transcorregut sense problemes. Però estavem cantant victòria massa d’hora. Sí, hi ha hagut problemes, sembla mentida oi? Doncs atenció, una avaria en el sistema de senyalització a Sants causa retards en els trens de les línies C2 sud i C10, restablertes avui mateix.

Redacció 03/12/2007

Una avaria en el sistema de senyalització a Sants ha causat retards en els trens de les línies C2 sud i C10, restablertes avui mateix. Segons la companyia ferroviària Renfe, els retards han afectat uns 10 trens i el que més retard ha acumulat ha estat de 23 minuts. La resta han tingut retards d’entre 3 i 12 minuts, segons la companyia. L’avaria ha afectat la circulació de trens de les línies C2 i C10 entre dos quarts de dotze i dos quarts d’una. A partir d’aquesta hora els trens circulen amb total normalitat, segons ha assegurat Renfe.

Redacció a les 12:30

És una llàstima que el fet de que no s’hagi produït cap incident a Rodalies Renfe (de moment) sigui notícia. A dos quarts de vuit del matí del primer dia laborable amb el servei de Rodalies restablert hi ha normalitat absoluta en la circulació de trens per les línies C2 sud, C7 i C10, així com els trajectes de mitjana i llarga distància, segons han explicat des de Renfe. Creuem els dits…!

El dia 17 de novembre es va restablir parcialment el servei i aquest dissabte s’ha recuperat la normalitat després de 42 dies sense servei. A l’estació de Sants hi ha un gran nombre d’informadors per als usuaris i, per altra banda, quatre de les sis màquines expenedores de bitllets no funcionen, segons ha explicat Adif. Està previst que a partir d’ara vagi desapareixent el pla alternatiu de transport amb autobusos, que ha funcionat amb una flota de més de 250 vehicles. Ja no arribaran vehicles a l’avinguda Maria Cristina i entre els dies 5 i 15 de desembre, la flota es reduirà a 83 vehicles, que s’usaran només en cas d’incidències. Els nombre de busos baixaran finalment a 29 a partir del dia 16. D’altra banda, Renfe mantindrà la gratuïtat dels bitllets de Rodalies fins a l’arribada del TGV a Barcelona.