Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Primàries? Depèn d’on siguin…

La irrupció de Montserrat Tura en el PSC de Barcelona ha provocat un terratrèmol polític a la secció socialista de la ciutat. Lluny d’atemorir-se però, Jordi Hereu ha aprofitat la […]

Redacció
Redacció 19/01/2011

La irrupció de Montserrat Tura en el PSC de Barcelona ha provocat un terratrèmol polític a la secció socialista de la ciutat. Lluny d’atemorir-se però, Jordi Hereu ha aprofitat la complicada situació que li ve a sobre per començar a vendre la seva imatge tot mostrant-se valent i condescendent cap a la seva oponent. Així, l’alcalde de la capital catalana va demanar a la direcció nacional dels socialistes que passés per alt el tràmit de presentar un mínim de 40% d’avals de la militància que ambdós polítics estaven obligats a fer per entrar oficialment a la cursa de les primàries. La cúpula nacional, partidària de Tura, ha acceptat encantada la petició d’Hereu, fet que suposa que els dos polítics poden ja començar la campanya que clourà el proper 19 de febrer.

La decisió de la direcció socialista, motivada principalment per l’animadversió a Hereu, no es repetirà però en cap altre indret on el PSC vulgui celebrar primàries. Un cas es troba al municipi de l’Hospitalet de Llobregat, on José Conde, membre socialista que vol disputar-li la candidatura a l’actual alcaldessa, Núria Marín, haurà de presentar el nombre d’avals suficients per poder plantejar batalla. La cúpula socialista no ha perdonat en aquest cas a Conde ni a Marín la feina de buscar suports en el si del PSC de l’Hospitalet, fet que demostra la incoherència de la direcció socialista a l’hora d’encarar els processos de primàries.