Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Presó sense fiança per l’antisistema Enric Duran

|

- Publicitat -

Els manifestants, que han fet un esmorzar popular, demanaven l’alliberament de Duran i que no sigui tractat com l’únic culpable de l’actual crisi financera. L’activista ha passat a disposició judicial a primera hora del matí, després de ser detingut dimarts passat dins del Rectorat de la Universitat de Barcelona. Tot i que en un primer moment havia de declarar al jutjat de guàrdia, finalment el Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona, que porta les denúncies contra Duran, s’ha fet càrrec d’aquesta compareixença i li ha pres declaració, abans de decidir que entrava a la presó.

Aquest jutjat va demanar als Mossos d’Esquadra que detinguessin Duran al rectorat dimarts passat. L’activista està acusat d’estafar 492.000 euros a una quarantena d’entitats financeres, i també d’un delicte de falsificació documental.

Publicitat

Fa sis mesos l’activista va declarar que havia ‘expropiat’ aquests diners a diverses entitats financeres en crèdits personals, i per una empresa fictícia. D’aquesta forma denunciava els greuges del sistema capitalista financer, que han portat a la crisi, i demanava un canvi. Després va exiliar-se per no fer front la responsabilitat judicial i va tornar ha aparèixer públicament dilluns passat en un acte del Col·lectiu Crisi on es crida a actuar contra el capitalisme.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut