Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Presó sense fiança per l’antisistema Enric Duran

El Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona ha ordenat l’ingrés a la presó de l’activista Enric Duran. El jutge considera que existeix risc de fuga de Duran ja que va estar uns mesos a Sudamèrica després d’anunciar fa sis mesos en una publicació que havia demanat 492.000 euros en una quarantena d’entitats financeres i no els pensava tornar. Duran ha declarat davant del jutge aquest dijous al migdia després de ser detingut dimarts a la tarda al Rectorat de la Universitat de Barcelona on estava amb els estudiants contraris al Pla Bolonya. El jutge l’acusa dels delictes d’estafa continuada i falsedat documental. Mentre declarava l’activista, una vintena de persones s’han concentrat davant dels jutjats

Redacció
Redacció 20/03/2009

Els manifestants, que han fet un esmorzar popular, demanaven l’alliberament de Duran i que no sigui tractat com l’únic culpable de l’actual crisi financera. L’activista ha passat a disposició judicial a primera hora del matí, després de ser detingut dimarts passat dins del Rectorat de la Universitat de Barcelona. Tot i que en un primer moment havia de declarar al jutjat de guàrdia, finalment el Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona, que porta les denúncies contra Duran, s’ha fet càrrec d’aquesta compareixença i li ha pres declaració, abans de decidir que entrava a la presó.

Aquest jutjat va demanar als Mossos d’Esquadra que detinguessin Duran al rectorat dimarts passat. L’activista està acusat d’estafar 492.000 euros a una quarantena d’entitats financeres, i també d’un delicte de falsificació documental.

Fa sis mesos l’activista va declarar que havia ‘expropiat’ aquests diners a diverses entitats financeres en crèdits personals, i per una empresa fictícia. D’aquesta forma denunciava els greuges del sistema capitalista financer, que han portat a la crisi, i demanava un canvi. Després va exiliar-se per no fer front la responsabilitat judicial i va tornar ha aparèixer públicament dilluns passat en un acte del Col·lectiu Crisi on es crida a actuar contra el capitalisme.