Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Preparen la versió cinematogràfica del ‘Mecanoscrit del segon origen’

El film portarà per títol ‘Segon origen’ i estarà dirigit per Bigas Luna amb Carles Porta a càrrec de la producció. El rodatge començarà a finals d’any i es preveu l’estrena a mitjans de 2010. La pel·lícula es rodarà en català, seguint la voluntat de l’autor Manuel de Pedrolo, i també tindrà versió anglesa. El càsting per a la protagonista femenina es farà a Catalunya, mentre que per al paper protagonista masculí es buscarà un autor nord-americà.

Redacció
Redacció 02/02/2009

La versió cinematogràfica de la novel·la ‘Mecanoscrit del segon origen’ de Manuel de Pedrolo es rodarà sobretot a les Terres de Lleida, d’on era l’autor i compta amb un pressupost de més de sis milions d’euros.

Carles Porta, productor del film, compara l’argument de l’obra de Pedrolo amb el moment actual, on ‘ve un president negre a salvar la humanitat’, referint-se a l’arribada a la presidència dels EUA de Barak Obama, i recorda que en el Mecanoscrit l’Alba, una mare blanca, i el Dídac, un nen negre ‘es convertiran en pares de la humanitat i del segon origen’.

Manuel de Pedrolo va escriure el ‘Mecanoscrit del segon origen’ l’any 1974. Des d’aleshores s’ha convertit en el segon llibre en català més venut després de ‘La plaça del Diamant’ de Mercè Rodoreda.