Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Preocupació entre els grans empresaris per la manca d’alternativa espanyola a la independència

Els comentaris generalitzats entre els assistents a les jornades del Cercle d’Economia és que la independència té millors defensors que no els partidaris de mantenir una Catalunya dins d’Espanya. Els discursos del president del Govern Espanyol i el del secretari general del PSOE van ser un veritable desgavell, cap aportació, cap solució al conflicte entre Catalunya i Espanya. Pel contrari els discursos del president Mas com del president d’ERC Oriol Junqueras van mostrar una il·lusió per un projecte de nou país, van fer creïble que la independència com a mínim no serà pitjor que l’actual situació. El mateix president del Cercle, Antón Costas ho va reconèixer. 

Redacció
Redacció 01/06/2015

El president de Freixenet adverteix del desgavell espanyol i surt en defensa de la unitat d’Espanya

El president de la Cambra de Comerç Espanya i de Freixenet, Josep Lluís Bonet, ha assegurat que les “guerres caïnites” entre Catalunya i Espanya poden perjudicar la internacionalització, en un moment en què és bàsic, assegura, que les institucions donin suport a les pimes per sortir al mercat exterior. En una entrevista a l'ACN, Bonet ha posat de manifest que l'economia aquest 2015 podria créixer per sobre del 3% gràcies als “vents de cua” que afavoreixen la recuperació.

Bonet posa a les dues parts en el mateix sac, per salvar els dirigents espanyols i evitar presentar la independència com la millor de les solucions.

Josep Lluís Bonet, també president de Fira de Barcelona, creu que “no és admissible que cadascú faci la guerra pel seu compte” i considera que ara “més que mai” és moment “d'anar junts” per aconseguir el “gran objectiu de l'economia espanyola per als propers 5 o 10 anys, l'adaptació a la globalització de les pimes”. “No és la primera vegada que hi ha hagut guerres caïnites dins l'economia espanyola, cosa que sempre és dolenta”, ha reblat. I hi ha afegit: “Són guerres intestines que no condueixen enlloc”.