Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Preocupació a Unió perquè perilla el Ministeri d’Exteriors per a Duran

La notícia que Zapatero ha ofert a José Bono presidir el Congrés dels Diputats la propera legislatura ha estat com una gerro d’aigua freda a l’entorn del líder unionista Josep […]

Redacció
Redacció 11/07/2007

La notícia que Zapatero ha ofert a José Bono presidir el Congrés dels Diputats la propera legislatura ha estat com una gerro d’aigua freda a l’entorn del líder unionista Josep Antoni Duran i Lleida. Per què? Senzillament perquè són conscients que l’actual president de la cambra baixa espanyola, Manuel Marín, vol seguir vinculat a la primera línia de l’activitat política i és arxiconegut que aspira a ocupar la cartera espanyola d’Exteriors.

Marín té a les seves esquenes una dilatada trajectòria des de la integració espanyola a la UE l’any 1986. Ha estat comissari europeu fins que a finals de l’anterior legislatura va tornar cap a Espanya per ocupar la presidència del Parlament espanyol. Manuel Marín, malgrat la seva persecució del català al Congrés, té fama de tarannà ‘dialogant’ i gaudeix d’una bona reputació a Europa, de manera que Duran, Sànchez Llibre i Manuel Silva -el trident unionista- han pres consciència que la cosa es posa més difícil per al veterà polític d’Alcampell.