Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Preacord perquè Catalunya concedeixi el permís de treball inicial als immigrants

El Govern i l’estat espanyol han arribat a un preacord perquè Catalunya concedeixi el permís de treball inicial als immigrants, segons fonts consultades. Amb tota probabilitat la decisió es prendrà a mitjans de la pròxima setmana en la reunió de la Comissió Mixta de Transferències Administració de l’Estat-Generalitat, que tindrà lloc a Madrid. Les mateixes fonts han explicat que aquest dijous s’ha decidit aquesta data. La concessió a la Generalitat del permís de treball inicial arriba després de ‘molta negociació’ entre els dos executius, segons les fonts consultades.

Redacció
Redacció 06/02/2009

La Comissió Mixta de Transferències serà l’encarregada de fer una ‘valoració econòmica i de personal’ de la concessió. Aquest preacord arriba també després que Estat i Generalitat arribessin ja a un acord, en aquest sentit, a la Comissió Bilateral el 10 de gener del passat any. A aquesta hi van assistir la ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado, i cinc consellers del Govern ,Joan Saura, Antoni Castells, Joaquim Nadal, Joan Puigcercós i Mar Serna.

En aquesta reunió del 10 de gener de l’any passat es va tancar un acord perquè la Generalitat atorgués el permís inicial de treball per compte propi o aliè dels estrangers que desenvolupin la seva tasca a Catalunya. Així, Catalunya es convertiria en la primera comunitat de l’Estat que exercís aquesta competència. La Generalitat rebria i tramitaria les sol•licituds, valoraria les autoritzacions de treball i notificaria la seva obtenció o no. Aquesta autorització inicial aniria acompanyada de l’autorització de residència, atorgada per l’Estat. No obstant això, en aquesta comissió no es va aconseguir cap acord sobre Rodalies.