Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Campanya ‘de guerrilla’ a València aprofitant les falles: “València is not Spain”

Durant les Falles, valència s'omple de gent d'arreu dels Països Catalans, d'Espanya i d'arreu del món. Atrauen a una quantitat de gent de fora de la ciutat per la seva espectaculairtat, bellesa i per l'ambient festiu. Aquesta, doncs, és una gran oportunitat per a explicar als turistes de fores les fronteres de l'Estat espanyol la realitat que s'hi viu. Així doncs, s'ha iniciat una campanya 'de guerrilla' amb cartells en anglès.

Redacció
Redacció 16/03/2016
El grup Som Països Catalans ha activat una campanya en plenes falles per informar i fer presents els Països Catalans als turistes que visiten la capital valenciana. Les accions, 'de guerrilla' enganxant cartells allà on poden, està dirigida als forans perquè està escrita totalment en anglès i hi diu això:
 
“Apreciat turista, València no és Espanya. És una nació oprimida amb la seva pròpia cultura, història i llengua. Si us plau, respecteu-la i respecteu-nos”.

Som Països Catalans

Al web del grup, hi consta un manifest on tothom que ho vulgui s'hi pot adherir firmant un manifest que així comença: “Els Països Catalans són la nostra nació, la nostra terra. Un país divers, plural, amb un gran potencial, i que volem lliure en un món de pobles lliures. Un país que, tot i haver estat escapçat i negat des del segle XVII, es mostra, 350 anys després, com una realitat tossuda, en què llengua, territori, cultura popular i economia, entre altres factors, no deixen de mostrar i actualitzar un fet nacional que la política s’obstina a negar i combatre”.