Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

PP i PSC continuen atacant l”Adéu, Espanya?’

Tres dies després de la seva emissió en horari de màxima audiència, i malgrat polvoritzar el rècord d’espectadors en dijous, continuen plovent crítiques dels partits espanyolistes a Catalunya contra el documental ‘Adéu, Espanya?’. Des del PSC, el diputat al Congrés Daniel Fernández ha assegurat en una pàgina destacada a El Periódico que el treball de Dolors Genovès era un ‘al·legat a favor de la independència’ que ‘pretenia simular un treball periodístic neutral’ però que en realitat es construïa amb la ‘clara intenció’ de manipular l’espectador. També des Madrid, el vicepresident tercer del Congrés, el popular Jorge Fernández Díaz, titllava de ‘lamentable’ el reportatge, i assegurava: ‘TV3 no està per exhibir en horari de màxima audiència publireportatges que distorsionen la realitat’.

Redacció
Redacció 06/06/2010

Al seu article, titulat ‘Quan sobra l’interrogant‘, el socialista Daniel Fernández es mostrava ‘preocupat’ per una ‘utilització tan parcial de recursos públics per part d’una televisió també pública’.

El company de Joan Ferran assegura que darrerament està creixent un ‘independentisme de butxaca’ basat en l’espoli fiscal i el maltractament econòmic perquè als independentistes els és ‘impossible’ de ‘saltar el mur de la doble identitat majoritària dels catalans’. Segons el socialista, els catalans serien catalans i espanyols a la vegada, i per això es recorren a la ‘pirueta’ d’apel·lar a ‘l’espoliació econòmica i el tracte colonial’.

‘Lamentable publireportatge’

Per la seva banda, el popular Jorge Fernández Díaz assegurava que el documental ‘fa apologia de la independència’ i promou les tesis ‘dels promotors de les consultes independentistes’.

Segons el polític del PP, el documental emès per TV3 mostrava una imatge de Catalunya ‘que només és a la ment dels independentistes’, ja que segons ell, els autors del treball ‘confonen el desig amb la realitat’ i promouen ‘la radicalització’ i ‘la ruptura’ amb Espanya.