Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Portal de l’Àngel es manté com el carrer amb el lloguer de local comercial més car de Barcelona

El carrer Portal de l’Àngel es manté com el carrer amb el lloguer de local comercial més car de Barcelona i se situa en el quart lloc en el rànquing espanyol, segons l’informe anual ‘Main Streets Across the World’ elaborat per la consultora immobiliària internacional Cushman & Wakefield. El preu del metre quadrat per any en aquest carrer per un local és de 2.400 euros. La Cinquena Avinguda continua en la primera posició com el carrer més car del món.

Redacció
Redacció 15/11/2007

El Passeig de Gràcia es troba en cinquena posició, amb 2.100 euros. El carrer més car de l’estat espanyol és Preciados, a Madrid, amb 2.880 euros. Aquest carrer també és el 13è més car a tot el món. En el rànquing internacional, el carrer líder continua sent la Cinquena Avinguda de Nova York (EUA), amb 11.983 euros el metre quadrat. A Europa, el carrer amb els locals comercials més cars és Avinguda dels Camps Elisis de París, a França.

‘Main Streets Across the World 2007’ recopila i analitza les rendes en les principals zones comercials de 231 ciutats en 44 països de tot el món. El rànquing principal es porta a terme tenint en compte únicament el carrer més car de cada país estudiat.

La Cinquena Avinguda continua en la primera posició com el carrer més car del món. Un local tipus de 93 metres quadrats costa a l’entorn de 12.000 euros per metre quadrat, és a dir, uns 1,1 milions d’euros l’any.

En el cas del rànquing espanyol, no recull tots els carrers més cars de cada ciutat sinó els més cars i emblemàtics, perquè si es fes només pel primer criteri, Madrid i Barcelona coparien tot el rànquing. A part del Portal de l’Àngel i Passeig de Gràcia, també hi és al rànquing Rambla de Catalunya, en la 14a posició i 1.200 euros per metre quadrat.