Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Portabella aposta per no tancar la porta a millorar l’avinguda Diagonal

Que la ciutadania hagi triat no tocar la Diagonal no vol dir que no s’estudiïn millores. Així ho veu Jordi Portabella, que aquest dimarts ha anunciat una proposició a la Comissió de Mobilitat per millorar la Diagonal perquè, segons ha dit, ‘val la pena no deixar tot el debat de la Diagonal en via morta’. Per Portabella la Diagonal ‘ha d’incorporar millores com ampliar voreres per afavorir el comerç, delimitar bé l’espai del vianant i de la bicicleta per evitar el conflicte i la competència per l’espai públic, i potenciar el transport públic per assegurar el mínim de benestar a la ciutat’. El líder d’ERC assegura que no vol realimentar els retrets i les acusacions entre partits, sinó mirar endavant per resoldre els problemes en què tothom ha reconegut d’una via que marca el ritme de la ciutat.

Redacció
Redacció 19/05/2010

La proposició que ha presentat Portabella i que es discutirà dijous en la Comissió de Mobilitat fa referència als estudis de mobilitat realitzats per l’Ajuntament en què s’aconsella ‘definir un nou model de mobilitat per l’Avinguda Diagonal i la trama ortogonal de l’Eixample per tal d’acomplir els objectius del Pla de Mobilitat Urbana’.

Per ERC ‘la definició del model de mobilitat requereix un acord polític ampli, doncs defineix un aspecte vertebrador de la ciutat’.

Per aquest motiu, Esquerra demana en aquesta proposició ‘constituir una Comissió Especial, amb representació de tots els grups municipals del consistori, per estudiar el conjunt de propostes de mobilitat per l’Avinguda Diagonal i la xarxa de l’Eixample amb l’objectiu d’elaborar una proposta consensuada de model de mobilitat en aquest àmbit’.

D’aquesta manera, serien els polítics qui decidirien què fer amb la Diagonal després que la ciutadania fos clara rebutjant massivament les dues opcions de reforma plantejades pel consistori.