Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Portabella recorda a Hereu que no pot governar Barcelona a cop de decret

La decretada de Jordi Hereu prohibint el burca i el nicab sense debat al ple municipal ha provocat reaccions desiguals entre les formacions polítiques barcelonines. CiU i PP han aplaudit la decisió, però l’han trobat poc ambiciosa, ja que ambdues formacions es mostren a favor d’estendre la prohibició de les dependències municipals al carrer, mentre que els socis d’Hereu a l’alcaldia d’ICV s’han mostrat en contra del decret. Des d’Esquerra han lamentat que aquest tema no s’hagi debatut a la Comissió d’Immigració i no s’hagi buscat el consens ‘per evitar el conflicte’. No es pot governar aquesta ciutat a cop de decret’, ha sentenciat Portabella, per qui l’anunci d’Hereu és una prova més del dèficit democràtic del bipartit que governa la ciutat, després del fracàs de la consulta de la Diagonal.

Redacció
Redacció 15/06/2010

Pel president d’Esquerra a Barcelona, les paraules d’autoritat de l’alcalde responen a ‘una qüestió de salvació personal després d’una setmana en què ha estat qüestionat com alcaldable’ més que no pas a una forma de governar sòlida i dialogant.

‘Aquest és un tema important que abans s’ha de parlar i debatre en el marc de la Comissió de Immigració per arribar a una posició el màxim de consensuada possible per evitar el conflicte’, ha assegurat Portabella, que ha recordat els diversos dèficits democràtics dels darreres mesos, com és el cas dels Jocs Olímpics d’Hivern o del tramvia per la Diagonal. Malgrat aquesta contundència, Portabella ha recordat que Esquerra no està d’acord amb l’ús de la burca i el nicab.