Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Portabella ni avala ni descarta un nou tripartit a Barcelona

El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, no ha descartat reeditar un pacte tripartit d’esquerres com el que va manar el consistori la legislatura 2003-2007, tot i que creu que ara no és moment de parlar de pactes. Segons Portabella, seria precipitat posicionar-se perquè no se saben els programes electorals dels partits i ‘ni tan sols se sap qui serà el candidat del PSC’. La possibilitat de tornar a pactar amb socialistes i ecologistes podria posar en perill la flamant aliança dels republicans amb Reagrupament, ja que la no-repetició del tripartit és una de les condicions dels de Joan Carretero.

Redacció
Redacció 14/02/2011

El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, no vol posicionar-se encara sobre possibles pactes electorals. Diu que encara no hi han ‘els continguts necessaris’ per poder fer-ho. En aquest sentit, ha explicat que no se saben ni els programes electorals dels partits ni el candidat que acabarà tenint el PSC. Per tot plegat, ha defensat que ERC vol disputar la victòria a l’Ajuntament de Barcelona per ‘oferir solucions a la crisi econòmica’.

Per la seva banda, el president del Partit Popular a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, tem que l’alternativa sigui ara un ‘neotripartit nacionalista’ entre CiU, ERC i SI. Per això, ha assegurat que l’única forma d’impedir aquesta suma al consistori és el Partit Popular. Un partit – ha dit Fernández- capaç de lluitar contra la crisi econòmica i la delinqüència i millorar les polítiques socials de la ciutat.