Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Portabella denuncia que el castell de Montjuïc és tant espanyol com al 1960

|

- Publicitat -

Esquerra expressava així el seu malestar pel fet que l’Ajuntament estigui avalant un patronat franquista presidit pel capità general, vicepresidit per l’alcalde i amb el governador militar i el delegat d’hisenda com a vocals. Portabella ha fet aquesta intervenció després de preguntar per què el 3 de desembre l’alcalde va signar un decret de nomenament dels membres representants de l’Ajuntament a la junta del patronat. Ha explicat que si bé al 1960 l’estat espanyol exposava que cedia l’espai per fer ‘un museu de l’exèrcit’, només ha canviat el motiu de la cessió, que actualment és per destinar-lo a centre de la pau, però ha exposat que continua figurant com a cessió per a ús.

Carles Martí ha reconegut que ‘el procés no ha culminat’ però ha explicat que en aquests moments hi ha un acord de com hauria de ser el consorci rector amb l’estat i el govern ‘però no amb els grups d’aquest consistori’ i per aquest motiu ‘tancarem l’acord i la seva constitució quan arribem a un acord amb el suficient nombre de grups d’aquest consell plenari per aprovar els estatuts’. Mentrestant el govern municipal treballa ‘amb un equipament ciutadà’.

Publicitat

Martí ha concretat que actualment s’estan traslladant les instal·lacions de telecomunicacions civils i militars, una cessió que s’acabarà a finals d’aquest any. Ha defensat que s’està fent del castell ‘un autèntic equipament al servei de la ciutat’ i que s’han retirat els símbols franquistes. Per altra banda, ha manifestat que ‘procedim al tancament per traslladar el museu militar que podria passar al castell de Sant Ferran a Figueres’. I finalment el consistori està dissenyant el centre internacional per la pau. Per Martí tot això és ‘el millor que podem fer mentre no aconseguim els acords polítics’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut