Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Portabella creu que si ‘fracassa’ la consulta del 10-A ‘s’enterra definitivament’ la independència de Catalunya

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, té la vista posada en el 10 d’abril. La consulta per la independència que se celebra a Barcelona i de la que ja s’han fet jornades de vot avançat és, pel republicà, clau pel futur de Catalunya. Portabella considera que ‘si fracassa la consulta del 10-A, enterrem definitivament’ la independència, i en canvi si va be, ‘s’enlaira’ el procés’. I és que pel líder d’ERC a Barcelona, la consulta a la capital té una importància cabdal i una ‘responsabilitat’ per sobre de les que s’han fet fins ara. El republicà assegura que es donaria per satisfet si la participació superés el 12% que va tenir el referèndum per la Diagonal.

Redacció
Redacció 14/01/2011

‘Si ens en sortim de la consulta, la sobirania s’enlaira definitivament. I si fracassa la consulta l’enterrem definitivament’. Així de contundent s’ha expressat Portabella en parlar del 10-A. I és que considera que l’esdeveniment tindrà un gran efecte en la política nacional, donat que ‘la responsabilitat que tenim és la de la capital del país’. El republicà interpreta que ‘si la consulta a Barcelona va be, catalitza tot el procés; si va malament, l’enterra’. ‘És determinant el resultat a la capital’, resumeix amb to ferm. És per això que Portabella veu en el 10 d’abril un dia cabdal. El líder local d’ERC creu que podria considerar-se un èxit si la consulta ‘estigués en un percentatges de participació per sobre dels que hi va haver en la consulta de la Diagonal’, que va ser del 12%.

En l’entrevista concedida a l’ACN, Jordi Portabella també ha parlat de l’efecte que les properes eleccions municipals poden tenir sobre el futur d’Esquerra Republicana, la formació de la qual presideix el seu Consell Nacional. El regidor de Barcelona es nega a aprofundir en com ha d’anar el congrés que el partit celebrarà a la tardor. I és que Portabella creu que ‘el resultat de les municipals influirà en el congrés’. Precisament per això, assegura, ara cal centrar-se en les eleccions on, ha dit, ERC ‘es juga molt’. ‘Jo no parlo del congrés fins passades les municipals, no crec que ho hagi de fer, igual que crec que ningú ha de parlar ni pensar en el congrés fins passades les municipals, perquè les eleccions ens determinaran en bona part pel congrés i ualsevol anàlisi que es faci ara és inútil, i és com pensar en una cosa tenint la principal incògnita per resoldre’, explica Portabella.

Tot i això, el líder municipal d’Esquerra s’ha mostrat segur que al seu partit ‘s’ha aprés la lliçó’ i al congrés només hi haurà una candidatura per presidir la formació. Puigcercós creu que aquest objectiu serà la principal feina a la que s’hi dedicarà tothom a ERC passades les municipals, donat que, segons ha vaticinat, el resultat de les eleccions suposaran ‘la represa del partit’ i ‘la recuperació d’Esquerra’.