Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Portabella anuncia avenços en les converses amb SI, RCat i CUP

El líder d’ERC a Barcelona, Jordi Portabella, ha volgut obrir la porta de la candidatura conjunta de partits independentistes que intenta liderar per les eleccions municipals a ‘socialistes desenganyats’ i ‘federalistes’ que han vist trencat el seu projecte després de la sentència del TC sobre l’Estatut. Així, Portabella espera poder construir una candidatura única de l’independentisme ‘que aspiri a guanyar’ l’alcaldia i generar un ‘tercer espai’ més ampli basat en els ‘valors socials’, la socialdemocràcia i la concepció sobiranista de Catalunya. Portabella ha anunciat que la setmana vinent podria haver-hi ja els primers resultats de les converses que ERC ha mantingut amb les CUP, SI i Reagrupament.

Redacció
Redacció 11/01/2011

Jordi Portabella ofereix la candidatura independentista com un paraigua pels ‘socialistes desenganyats’ amb el procés d’encaix de Catalunya amb Espanya. El líder d’ERC a Barcelona creu que s’ha de ‘construir un tercer espai, amb una clara defensa de les prestacions socials i públiques als ciutadans, i un desacomplexadament definitiu de Barcelona com a capital del país’. I és que, segons el republicà, ERC ha de ‘liderar aquest espai que no aspiri a treure una representació més o menys digna sinó que, sumant esforços, permeti disputar la victòria als dos partits que tradicionalment poden guanyar, cosa que en l’actualitat tampoc podem fer a ERC sols’.

Alternativa a CiU i PSC
Només així, assegura Portabella, es podrà construir una alternativa a PSC i CiU a l’alcaldia de Barcelona. En aquest sentit, el republicà es pregunta per què els independentistes no podem anar junts si Convergència i Unió van junts i no són el mateix, o ICV i EUiA, o PSC i PSOE?’. ‘Hem de fer un esforç per crear aquest tercer espai socialdemòcrata i independentista, reunir esforços i recollir energies de la societat que ara estan disperses, i anar a fer un projecte més important del què és ERC en ella mateixa’, ha sentenciat el republicà.

Negociacions en ‘moment de descans’
Segons ha explicat Portabella, ara mateix les negociacions amb la resta de partits sobiranistes ‘estan en un moment de descans’, però ha avançat que ‘la setmana entrant poden haver-hi variacions i evolucions de la reflexió que sorgeix de les reunions entre les diferents formacions’. El líder d’ERC, que ja ha manifestat que està ‘disposat’ a resoldre en unes primàries obertes a la societat barcelonina qui hauria d’encapçalar aquesta llista unitària, creu, no obstant, que si finalment Esquerra concorregués sola a les eleccions municipals no patiria per la seva permanència al Ple de Barcelona. ‘No hi ha cap enquesta que digui que ERC no tindrà representació i, dels partits independentistes, som els únics que tenim garantia de representació, per tant ens podem permetre una certa tranquil·litat’, ha explicat Portabella.