Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Pontevedra declararà Rajoy ‘persona non grata’

L'alcalde de Pontevedra confirma que el BNG donarà a suport a la proposta dels socialistes gallecs i Marea per reprovar el president del Govern, Mariano Rajoy, per aprovar durant aquest període de gestió en funcions la permanència de la factoria de cel·lulosa ENCE a la ria que passa per la ciutat. Rajoy, tot i haver nascut a Santiago de Compostel·la, sempre ha dit que Pontevedra és la seva ciutat.

Redacció
Redacció 18/02/2016
Des del dilluns que ve, Mariano Rajoy no serà ben rebut a la seva ciutat Pontevedra. El ple municipal aprovarà la iniciativa promoguda per PSdeG i Marea per declarar “persona non grata” al president del Govern d'Espanya en funcions per la decisió, presa precisament en funcions, d'autoritzar la permanència de la factoria de cel·lulosa d'ENCE a la ria de Pontevedra fins a l'any 2073, contradient així la preferència de la majoria dels grups municipals i també les promeses de trasllat formulades pel mateix PP en els seus programes electorals de 2009 i 2012.
 
L'alcalde de Pontevedra, Miguel Anxo Fernández Lores, ha ratificat aquest divendres que els 12 edils del BNG donaran el seu vot favorable a la reprovació del líder conservador. Rajoy té aquesta declaració “més que merescuda”, diu el regidor nacionalista que, tot i això, segons informa Pontevedra Viva, matisa que la declaració “no resol res” més enllà de l'àmbit simbòlic, pel que no hauria de “despistar del fons de la qüestió”: l'aposta per intentar frenar la pròrroga de la pastera.
 
Ja ho va ser a cop de puny
 
Cal recordar que durant la campanya electoral, Rajoy va ser colpejat a la cara per un familiar llunyà seu, un precedent al·legòric que ara s'ha institucionalitzat a la ciutat gallega.

Relacionats