Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Podemos imposa el cafè per a tothom

Si algú pensava que els fenòmens com Podemos o semblants eren vents favorables als processos independentistes de Catalunya i Euskal-Herria anava errat, la mascara ha caigut definitivament de Podemos, un dels seus líders més emblemàtics, Iñigo Errejon no ha tingut cap problema per fer un discurs que el mateix Rajoy, Pedro Sánchez o Albert Rivera comprarien ràpidament, la famosa frase “antes roja que rota” pren forma en la formació de Pablo Iglesias. 

Redacció
Redacció 19/04/2015

Un programa únic de propostes nacionals per tots els territoris

Ho han comprovat de forma ràpida l’organització navarresa de la formació i la seva líder i candidata a les eleccions, Laura Pérez, que ha vist com des de Madrid s’han carregat la seva proposta de fer una consulta per l’adhesió de Navarra a Euskadi i de facilitar pactes amb Bildu. Podemos ha tret el seu nacionalisme espanyol més ranci i prepara un programa únic de propostes nacionals per tots els territoris.

El dret a l’autodeterminació fora dels programes electorals de Podemos i els seus afins

Ras i curt, el dret a l’autodeterminació no existeix pels catalans o bascos i si pels Palestins o sahrauís, com més lluny de l’estat millor. Amb aquesta decisió el responsable del comitè electoral de Podemos, Iñigo Errejón,  marca un clar perfil nacionalista espanyol al partit que deia fer la revolta a l’estat, el partit que utilitza la mítica cançó de Lluís Llach, “L’estaca”, mostra els seus aires uniformadors, Espanya no es toca.

Per a Podemos tant sols existeix el nacionalisme espanyol i el seu programa inclou aturar “els cantonalismes”
 

La grandesa o simplement l’engany de Podemos resta al descobert cada dia que passa, les seves propostes fins i tot van més enllà de les tàctiques del PP o el PSOE contra el dret a decidir dels catalans, un motiu més perquè  l’imperi del Grup Planeta i de la família Lara apostin per Podemos i Ciudadanos, per acabar amb el procés independentista.

Acte conjunt de Pablo Iglesias i Ada Colau en campanya per fomentar un discurs nacional espanyol

Segons diu Iñaki Errejón el líder de Podemos realitzarà actes per tot l’estat i entre ells amb Ada Colau per tal de fomentar un missatge unitari espanyol i, sobretot, a Catalunya cara a les eleccions catalanes de setembre. Un dels somnis del malaguanyat Lara és a punt de fer-se realitat, la seva aposta mediàtica per a Podemos i Ada Colau agafa tot el sentit.

Joan Herrera busca desesperadament l’acord amb Podemos via Ada Colau, i com a pas previ la renuncia a la “deriva independentista”

Aquesta és la clau per fer possible un acord que eviti la tragèdia de l’ICV d’Herrera i Camats de ser la darrera força del Parlament de Catalunya, i la renuncia al procés independentista i al dret a decidir és un dels requisits per fer-ho possible, com també ho és la coalició amb Ada Colau.