Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Poble Lliure demana a la CUP que participi d’un ”govern d’unitat”

ACN| Poble Lliure, l'organització independentista integrada a la CUP, demana al partit que participi d'un “govern d'unitat” que aglutini tot l'independentisme representat al Parlament després del 21-D. Els resultats electorals, asseguren, han demostrat “la ferma voluntat del poble català de constituir-se en República”. L'organització felicita el “bloc republicà” per la majoria assolida en un cotext influenciat per l'existència de “candidats presos i exiliats”. 

Redacció
Redacció 22/12/2017
Tot i això, fan també una crida a l'autocrítica “de la CUP i l'independentisme d'esquerres” pel fet de no haver pogut avançar “en el camí de construir una hegemonia transformadora dins el bloc republicà”. Cal, segons ell, un “replantejament estratègic” de l'independentisme d'esquerres.
 
La proposta de Poble Lliure per a la creació d'aquest govern d'unitat passa per revertir les “mesures coercitives” sobre el poble català, el desplegament de les mesures socials “censurades pel govern espanyol”, l'organització d'un procés constituent i construir “les estructures necessàries per desplegar el projecte polític republicà”.