Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Ple absolut a la presentació de Solidaritat Catalana a València

Més de 300 persones han assistit aquest diumenge a la presentació de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a València. En l’acte, que ha omplert la sala de congressos de l’Hotel Astòria, els integrants de la formació han explicat el seu projecte polític i han assenyalat la independència com la única via possible per solucionar els problemes polítics i econòmics que pateixen els Països Catalans. Laporta ha defensat la presència de SI al País Valencià i ha confiat que el congrés nacional del febrer presenti candidatura a les Corts Valencianes, tot reconeixent ‘l’empenta’ que donen a la formació els valencians en l’equip directiu, com López Tena o Isabel- Clara Simó. ‘Aquí ho teniu més difícil però sou conscients que heu de treballar’, ha encoratjat als simpatitzants. Finalment les amenaces dels partits de la ultradreta valenciana s’haurien concretat amb crits contra Laporta i un suposat intent d’atac amb un gas que hauria molestat els assistents, ‘un fet anecdòtic’ segons el líder de SI.

Redacció
Redacció 23/01/2011

En la seua intervenció, Joan Laporta ha insistit en l’esgotament de la via autonòmica, i ha apostat clarament per la independència dels Països Catalans. ‘Tenim dret a viure millor, amb normalitat, i a que s’acabe l’espoli fiscal. I això només s’aconseguirà amb la independència’, ha assegurat el líder de SI. Laporta també ha destacat que encara queda molta feina per fer, i per això ha encoratjat els centenars de simpatitzants valencians, perquè treballen pel projecte polític de SI al País Valencià.

D’altra banda, Josep Guia, membre del PSAN i integrant de la llista de SI per Barcelona, ha explicat que “aquest és un moment històric per al País. S’inicia un nou cicle de normalitat política”.

López Tena, que ha estat vocal del Consell General del Poder Judicial, ha esmentat les possibilitats legals de la declaració unilateral d’independència, i ha animat els adherents valencians a seguir engrandint el projecte de Solidaritat. L’acte ha conclòs amb la interpretació de la Moixeranga.

Tot seguit s’ha celebrat un dinar de germanor, en el transcurs del qual les penyes barcelonistes de València i La Marina han homenatjat Joan Laporta per la seua tasca al capdavant del FC Barcelona. El president de les penyes, Salva Torres, ha explicat que volen agrair la tasca que Joan Laporta ha fet per les penyes valencianes.

A final del mes de febrer SI celebrarà el seu congrés, en el qual es dissenyarà el futur projecte electoral per a les eleccions municipals i autonòmiques. En l’acte de València també han intervingut els diputats de SI al Parlament de Catalunya, Alfons López Tena, Uriel Bertran i Antoni Strubell, a més de les escriptores Isabel-Clara Simó i Núria Cadenes.

Intent d’agressió frustrat

A la seva arribada a l’hotel Astòria, on s’ha celebrat l’acte, Joan Laporta ha estat increpat per un grup d’ultres vinculats a España 2000 i Coalició Valenciana (CV). Un fort dispositiu policial ha custodiat l’arribada de Laporta mentre a l’altra banda de la plaça, mig centenar de persones l’han escridassat portant una pancarta on es podia llegir ‘Laporta: marxa a casa, fora terroristes del Regne’ i algunes banderes d’España 2000.

Tot i les mesures de seguretat, alguns han pogut accedir a l’interior de l’hotel, com el dirigent de CV, Juan García Sentandreu, i alguns membres de la seva formació, que s’han intentat aproximar a Laporta amb intenció d’agredir-lo. En aquell moment, s’ha produït algun forcejament i s’ha escampat un producte que ha fet esternudar els assistents.

Durant la seva intervenció, Joan Laporta ha considerat que aquest incident ‘s’ha de deixar en el terreny de l’anècdota’ i ha comparat ‘l’estètica rància’ dels agressors amb la dels presents a l’acte per concloure ‘estic estic al bàndol dels bons i en aquest sentit em reconforta’.

Davant els mitjans i preguntat sobre l’incident, Laporta ha insistit en treure ferro als intents d’agressió i ha manifestat que la seva formació és ‘demòcrata. ‘Ells s’han pogut manifestar, nosaltres defensem la llibertat d’expressió i d’opinió i manifestació’, ha dit.