Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Playboy king

La prestigiosa capçalera The Times ha decidit carregar contra el rei espanyol Joan Carles. Al rotatiu no cremen fotos, però ja han publicat alguns articles, que alguns poden considerar totalment […]

Redacció
Redacció 08/10/2007

La prestigiosa capçalera The Times ha decidit carregar contra el rei espanyol Joan Carles. Al rotatiu no cremen fotos, però ja han publicat alguns articles, que alguns poden considerar totalment incendiaris.

En aquest article publicat el passat 4 d’octubre, The Times exposava: ‘Never, in three decades on the throne, has he seen anything like it. Protesters near Barcelona have hung his picture upside down and set it ablaze. Cartoonists have lampooned his son, the crown prince‘. L’article aprofita per fer una repassada sobre la vida del monarca recodant que ‘Juan Carlos was groomed by General Franco to perpetuate his regime after his death, and crowned in 1975 on the dictator’s orders‘.

Aquest article precedeix aquest altre article publicat també a The Times el passat 31 d’agost on es declara obertament que el monarca és un playboy: ‘Polls show that most Spaniards like and respect the King, who, despite his lavish lifestyle and playboy reputation, has managed to cultivate an image of a grandfather and an ordinary family man‘.

Així doncs, entre els dos article, The Times explica coses com ara que el monarca fa 30 anys que navega amb iots de luxe, competeix amb motos de gran cilindrada i que gaudeix molt bé de la vida rebent un tracte reverencial que fins i tot la reina Elizabet II podria envejar.

The Times també narra alguns dels afers més obscurs de Joan Carles, com ara que cada vegada se li perd més la por i que partits com Esquerra s’atreveixen a demanar al congrés espanyol informes detallat sobre els pressupostos del Borbó. The Times descriu l’economia reial com oculta al públic i com un calaix sense fons.

The Times explica com l’actual rei espanyol fou col·lcoat pel dictador Francisco Franco amb la voluntat de perpetuar el règim, així com també fa referència a que el rei va guanyar popularitat gràcies al cop d’Estat del 23-f. Tampoc s’obliden del cas Mitrofan, on es detalla com el monarca va matar a l’ós després que aquest fos emborratxat amb vodka. Per si no fos poc, explica l’afer Jueves i com la revista va ser retirada per les autoritats espanyoles.

The Times acaba per fer una comparació entre la monarquia espanyola i la britànica, explicant que aquesta última sí que es transparent en quan als pressupostos que té la reialesa i en què s’ho gasten.