Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Planta un arbre mentre navegues per internet

A.S. | La desforestació és un dels grans problemes actuals. L'absència d'arbres erosiona la terra i accelera el canvi climàtic. Però posar com a excusa la falta de temps per justificar la poca o nul·la implicació en la preservació del medi ambient té els minuts comptats. 

Redacció
Redacció 06/01/2018
Amb només 11 segons i utilitzant el buscador online Ecosia es contribueix en la tasca de plantar arbres. Es tracta del substitut ecològic a Google i és fàcil de fer servir. Només cal afegir l'extensió de Google Chrome i utilitzar Ecosia com a pàgina d'inici. 
 
Conscient de la problemàtica actual, Christian Kroll, un empresari alemany, va decidir impulsar aquesta iniciativa el 2009. Ecosia destina el 80% dels beneficis que genera a projectes de reforestació a tot el món. 


El fundador d'Ecosia, Christian Kroll a Indonesia / Ecosia

I el funcionament és ben senzill. Només cal introduir les paraules clau del contingut que estàs buscant i t'oferirà una llista de resultats, exactament igual que Google. La diferència rau en el fet que cada usuari té un marcador personal a la part superior dreta de la seva finestra, on s'indica el nombre d'arbres que s'han plantat gràcies a les seves recerques. 
 
De la part que s'entrega directament a la reforestació una part va destinada directament a les organitzacions que treballen a la zona i l'altra es deixa en un fons de reserva. Això és així perquè des de la mateixa Ecosia es van adonar que no tenia sentit entregar els diners cada mes perquè en determinades èpoques de l'any, com les estacions de pluja, no es pot plantar. 

Imatge d'un projecte de l'entitat a Tanzania / Ecosia
Actualment ja porten més de 18 milions d'arbres plantats amb un cost de 0,22 cèntims d'euro cada un. Però, per què arbres? Des de la companyia asseguren que amb els arbres es pot lluitar contra el canvi climàtic, reiniciar els cicles d'aigua, convertir els deserts en boscos fèrtils i aportar aliments, feina, educació i assistència mèdica i política. A més, detallen que comporta també estabilitat econòmica. 
 
Exposen que la seva intenció és combinar els resultats beneficiosos i arribar a ser un dels principals experts en plantació d'arbres del món. Ressalten també que amb l'augment dels usuaris i els anys d'experiència compten ja amb recursos per finançar i monitorar els diferents programes de plantació que tenen engegats. 


Imatge d'un altre dels projectes al Perú / Ecosia