Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Pits ‘Generalitat de Catalunya’

El món de la publicitat és una jungla, i sota la publicitat creativa, que guanya concursos i pot arribar a impressionar-nos hi ha la trista realitat del sector, ple de […]

Redacció 17/12/2007

El món de la publicitat és una jungla, i sota la publicitat creativa, que guanya concursos i pot arribar a impressionar-nos hi ha la trista realitat del sector, ple de publicitat enganyosa i manipulacions a tort i a dret.

Ara hem sabut d’una Clínica estètica que s’anunciava adjuntant el logotip de la Generalitat de Catalunya per tal de la impressió de serietat que tan manca al sector. La ‘Clínica Sants’ s’anunciava amb el logotip oficial del Govern català, i a més oferia serveis de “cirurgia estètica” quan només tenen permisos per realitzar “medicina estètica” però no per realitzar operacions.

El Departament de Salut ja ha obert un expedient i iniciat una investigació per aclarir els fets, ja que la utilització del logotip de la Generalitat en aquest context és totalment il·legal.

Aquesta utilització il·lícita d’una altra marca o institució per intentar aconseguir que t’afavoreixin els valors i la confiança d’aquesta ens ha dut a pensar altres casos on podríem utilitzar empreses públiques per transmetre determinades virtuts. Així una empresa de slow food podria anunciar-se amb el logotip de Renfe, com ja van ironitzar al Polònia comparant les rodalies catalanes amb els esports d’aventura.