Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Pirelli acomiadarà 500 treballadors més

La multinacional Pirelli deixarà de fabricar pneumàtics a la planta de Manresa i això afectarà uns 500 treballadors segons Santi Vidal, delegat de CCOO al comitè d’empresa que ha afirmat que aquesta decisió és una manera de dir ‘me’n vaig’ per part de l’empresa. El cessament de l’activitat arriba pocs mesos després que la companyia acomiadés uns 250 treballadors deixant de banda el projecte de construir una nova fàbrica Manresa. Avui mateix el president de la Generalitat, José Montilla, ha visitat la planta de Seat a Martorell i ha anunciat que es destinaran quatre milions d’euros per formar els treballadors afectats pels Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) del sector de l’automoció.

Redacció
Redacció 26/02/2009

De nou, les formes no han estat les millors a Pirelli ja que els treballadors se n’han assabentat a través dels mitjans de comunicació. Els projectes alternatius que estudia l’empresa només ocuparien 100 treballadors. La multinacional italiana ha explicat que, per garantir la presència del grup a Catalunya, s’han identificat alguns projectes de negoci que es troben en fase d’estudi. Unes iniciatives que estan vinculades al desenvolupament de l’activitat en el sector fotovoltaic, en el dels filtres antipartícula, en el reciclatge i els serveis.

L’alcalde de Manresa ha destacat que en les reunions que han dut a terme els últims mesos l’Ajuntament de Manresa i la direcció de Pirelli, la multinacional s’ha compromès a generar activitats econòmiques alternatives a la fabricació de pneumàtics. Camprubí i Martínez mantindran una programació de reunions amb l’empresa per garantir que la multinacional no tingui cap impediment per iniciar el més aviat possible els nous projectes empresarials.

4 milions d’euros per formar els afectats dels ERO de l’automoció

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat avui, en una visita a la fàbrica de Seat a Martorell, que es posarà en marxa una línia de 4 milions d’euros per a projectes de formació que beneficiïn els treballadors afectats pels ERO de l’automoció. El president ho ha dit durant la visita que ha fet a la fàbrica de Seat, a Martorell. Segons Montilla el Govern català dóna prioritat a ‘aquells clústers on Catalunya té una posició de lideratge a nivell europeu i internacional’, com és, al seu entendre, el cas del sector de l’automoció.

Acord a Nissan

La direcció de Nissan i els sindicats han arribat a un acord, pel qual l’empresa elaborarà un pla industrial entre el 2010 i el 2012 que garanteixi el futur de la planta i dels treballadors. Jordi Carmona, de la UGT, ha valorat positivament l’acord ja que Nissan garanteix una plantilla ‘mínima’ de 2.800 treballadors, mentre que abans parlava de màxima. Amb aquest pla, l’empresa garanteix càrregues de treball en aquest període. Tot i que no ha especificat quines, la càrrega podria ser la producció de la furgoneta que ara es fabrica a Tànger. L’empresa també fabricarà un nou vehicle a partir del 2012 a la planta de la Zona Franca de la gamma B. A més, hi haurà prejubilacions i una inversió de 400 milions d’euros.