Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Piqué presenta la dimissió irrevocable com a president del PP català

|

- Publicitat -

Piqué ha fet aquestes afirmacions en aquesta carta després que en els últims dies, en unes visites del secretari general del PP, Ángel Acebes, a Catalunya, s’hagin fet un conjunt de nomenaments de cara a les eleccions generals, una mena de direcció paral·lela. Uns nomenaments que no van incloure a persones de confiança de Piqué, com ara Rafael Luna o Francesc Vendrell. Piqué sí va ser nomenat president del Comitè de Campanya de Catalunya.

El secretari general també va anunciar que el portaveu del PPC, Daniel Sirera, i el candidat a Badalona i secretari executiu d’Organització, Xavier Garcia Albiol, es farien càrrec de les àrees d’acció política i d’organització. Alberto Fernández Díaz va ser nomenat director de campanya de Barcelona, mentre que Alícia Sánchez Camacho i Pilar Arnalot es faran càrrec de les campanyes de Girona i Lleida, respectivament.

Publicitat

Cal tenir en compte que la diferència de diputats que es va produir l’any 2004 entre socialistes i populars a Catalunya va ser determinant per la victòria del PSOE a nivell espanyol. Per això, des de les files del PP es veu determinant el resultat de Catalunya per aconseguir el seu objectiu de tornar a ocupar la Moncloa i per això, en paraules del mateix Acebes, Catalunya és per al PP una ‘prioritat electoral’.

En la carta a Rajoy, on li presenta la dimissió, Piqué constatat una voluntat de la direcció nacional del partit ‘d’imposar un replantejament estratègic a Catalunya, perjudicant la imatge i l’autoritat personal del seu president a Catalunya i del seu equip’. Piqué, doncs, considera que s’ha vist desautoritzat per la direcció nacional.

De possible cap de llista, a la dimissió

Es dóna la circumstància que pràcticament es donava per fet que Josep Piqué seria el cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions a les Corts espanyoles i, de fet, la seva designació com a president del Comitè de Campanya de Catalunya es va interpretar com un primer pas per aquesta candidatura, que encara no estava decidida.

Piqué ja havia amenaçat amb la dimissió al gener del 2006, després d’unes declaracions fetes per ell en les qual afirmava que hi havia coincidències entre les seves propostes i l’acord a que es va arribar sobre l’Estatut. Aleshores, Piqué va ser desacreditat per Acebes, que va assegurar que les seves manifestacions no responien a la línia marcada pel partit. En aquella ocasió, però, una reunió amb Rajoy va fer reconsiderar-li la seva decisió de presentar la dimissió.

‘Apreci’ per Rajoy

En la missiva al president del PP, Piqué remarca el seu ‘apreci i admiració, política i personal, per Mariano Rajoy’, a qui ha desitjat ‘fervorosament’ que d’aquí a uns mesos ‘aconsegueixi una gran victòria electoral per a ell i per al PP, i que es converteixi en el proper president del govern espanyol’.

Piqué ha demanat a la militància del PPC ‘la seva màxima implicació i tot el seu recolzament a Mariano Rajoy i als que tinguin, a partir d’ara, la responsabilitat del PP a Catalunya i, en especial, de la campanya electoral’. Josep Pique ha afegit un agraïment ‘molt profund’ a tot el partit ‘i en especial als militants que, amb gran esforç i sacrifici, han donat i segueixen donant la cara per defensar les nostres conviccions i els nostres ideals, el seu recolzament i ajuda durant aquests anys’ en els que ha tingut ‘l’honor de presidir-lo’.

Tot i les bones paraules de Piqué i els esforços del partit per mantenir la serenitat, amb la dimissió de Piqué i els seus homes el partit popular inicia una deriva cap a la radicalitat que caracteritza Ángel Acebes, que vol imposar a Catalunya la manera crispada i “ultra” de fer política que caracteritza als populars a Madrid.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut