Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Piqué apujarà els preus de Vueling

Josep Piqué ha fet la seva primera compareixença pública com a president de la companyia de baix cost Vueling, moments abans de celebrar-se la Junta Extraordinària d’Accionistes que haurà d’aprovar les primeres accions que comportaran la immediata redacció d’un nou pla estratègic. Piqué ha fet un dibuix de traç gruix sobre aquest pla estratègic sense concretar ni calendari ni objectius. Pique ha parlat de la necessitat d’un increment de tarifes per trencar amb la competència ‘brutal’ de preus entre companyies.

Redacció
Redacció 26/11/2007

De moment, el nou president de Vueling creu que el futur passa per garantir la màxima ‘unitat’ entre els actuals accionistes de referència, per consolidar les posicions aconseguides fins ara, aturar els plans d’expansió i, especialment, ‘revisar’ l’actual política de preus, que és ‘insostenible’ en el temps, cosa que fa preveure la necessitat d’un increment de tarifes per trencar amb la competència ‘brutal’ de preus entre companyies.

La Junta Extraordinària d’Accionistes tindrà un primer objectiu concret que serà el nomenament com a membre del consell d’administració de la companyia del fins ara conseller delegat de Spanair, Lars Nygard. Un cop la Junta Extraordinària faci el nomenament d’aquest nou conseller, el consell d’administració es reunirà el més aviat possible perquè, ‘no més enllà’ de finals d’any, passi a ser el nou conseller delegat de Vueling.

La primera tasca d’aquest nou conseller delegat, juntament amb el president Piqué, serà la de redactar un nou pla estratègic per assegurar el futur de la companyia. El nou president no ha assenyalat les línies d’aquest pla estratègic entre altres coses per ‘prudència’ del càrrec i per obligació legal de qualsevol companyia que cotitza en borsa, que ha d’anunciar les noves actuacions prèviament a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).