Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Pintat vol una Andorra fora de la Unió Europea

Pinten bastos per als qui desitjarien una Andorra dins de la Unió Europea. Aquesta idea l’ha descartat de totes, totes, l’actual president del Govern Andorrà, Albert Pintat. El president vol modernitzar l’economia sense renunciar a la identitat dels andorrans. Pintat es marca com a prioritat també, acabar amb els beneficis fiscals que Andorra ofereix. De cara a la UE, buscarà pactes bilaterals.

Redacció 28/06/2007

Albert Pintat és el president del Govern d’Andorra. De tendència liberal, Pintat descarta que Andorra entri a la Unió Europea i preferix que les relacions entre el Principat i l’organització siguin mitjançant pactes bilaterals.

Un dels reptes en que Pintat s’ha compromès acomplir és el de treure a Andorra de les llistes de paradisos fiscals. Ho ha fet després de fixar com a prioritat del seu govern modernitzar l’economia del país. El cap de l’executiu andorrà també ha destacat la bona relació que el seu país manté, des de fa anys, amb el govern de Catalunya.

Pintat defineix als andorrans com a gent de muntanya i, sense renunciar al caràcter propi i identitari, el president del govern andorrà assegura que la seva prioritat és modernitzar l’economia del país. És a dir, adaptar-la als nous reptes de la globalització sense canviar el marc jurídic internacional del país. Per tant, mantenint-se fora de la Unió Europea.