Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Independentistes al Rally de Suècia

Any rere any, els aficionats al món del motor que s’acosten a veure el rally de Suècia es troben amb una bateria de cotxes ‘tunejats’ d’acord amb la competició i […]

Redacció
Redacció 23/02/2011

Any rere any, els aficionats al món del motor que s’acosten a veure el rally de Suècia es troben amb una bateria de cotxes ‘tunejats’ d’acord amb la competició i plens de vinils amb referències a la independència de Catalunya i la llibertat del país. No són automòbils de pilots ni de participants a la cursa: són la colla del Miki Martorell, una vintena de catalans que ja fa vuit anys que viatgen als país nòrdic per seguir-ne el rally i no deixen escapar l’ocasió de fer pedagogia sobre la independència.

En Miki explica que any rere any preparen els vinils a Catalunya, millorant-los i afegint-hi detalls cada temporada, els imprimeixen aquí i se’ls emporten a Suècia, on els enganxen als cotxes que lloguen per seguir les proves aquells dies. En tornar cap al Principat, els arrenquen i llestos, però les jornades que passen a Suècia la comitiva independentista és un punt d’atracció dels aficionats d’arreu del món, que no dubten a cridar-los l’atenció i tocar el clàxon en veure’ls passar.

L’esquadró de cotxes independentistes ha estat molt criticat darrerament a webs de rallys espanyoles, però la colla de’n Miki no té previst deixar de fer-ho. Amb l’excursió d’aquest any ja en van vuit que viatgen a Suècia, i expliquen que els vinils amb les estelades per decorar els automòbils no han faltat mai ni faltaran.