Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Petrolis Independents denuncia censura per part de la CCMA per independentistes

Petrolis Independents, la petroliera dels empresaris Joan Canadell i Jordi Roset, ha emès una queixa via comunicat per l’actitud obstruccionista de la Corporació Catalana de Mitjans audiovisuals. La petroliera havia contractat una falca a Catalunya Ràdio que finalment ha estat vetada a causa de “les seves connotacions polítiques”. La ràdio assegura, segons el comunicat, que no hi cap voluntat de censura més enllà del que marca la llei.

Redacció
Redacció 23/04/2015

L'anunci censurat per la CCMA: un nou autogol al Procés

La petroliera catalana independentista havia gravat una falca per presentar les dues estacions de benzina que acaben d’obrir recentment entre els termes de Golmés-Mollerussa i Tàrrega. La falca feia així: “el petroli independentista arriba a Golmés-Mollerussa. Som a prop del Big Ben. Busca l’estelada. Tenim el carburant més barat de tot Lleida. També som a Tàrrega, a la sortida 510 de l’A2, a l’aparcament del Caprabo. Petrolis Independents, paguem tots els impostos a Catalunya. Fent benzina fas país. Petrolis Independents”.

Petrolis Independents i Indignats

Canadell i Roset estan indignats per les mesures preses i es pregunten com es pot considerar aquesta falca com a política i no les que emet la “Marca España”. En concret, afirmen que “estem en un estat de censura encobert per una democràcia artificial”, i es queixen que “demostrar la catalanitat o el suport a la independència és punible, però portar la bandera espanyola quan guanya la Roja és del tot acceptat”. La companyia exclou de les seves crítiques als treballadors de Catalunya Ràdio, mentre la CCMA ha considerat que la legislació prohibeix qualsevol tipus de publicitat amb “connotació política” a les emissores de la Generalitat, sigui període electoral o no. El portaveu de la CCMA ha assegurat que no és que vulguin vetar la falca, sinó que els hi obliga la llei.