Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

10.000 persones grans omplen el Palau Sant Jordi en un acte de ‘la Caixa’

L’acte de ‘la Caixa’ al Palau Sant Jordi ha reunit unes 10.000 persones de tots els esplais de la gent gran de Catalunya. D’aquesta manera, la Fundació ‘la Caixa’ ha demostrat que el seu programa d’apropar la informàtica a la gent més gran ha arribat als 100.000 alumnes. Aquests tallers s’imparteixen en els esplais de la gent gran d’arreu de Catalunya. Consisteixen en classes de navegació de la xarxa, edició de textos o fotografia digital. L’acte ha estat presidit, entre d’altres autoritats, per la infanta Cristina, que també és la directora de l’Àrea Social de ‘la Caixa’.

Redacció
Redacció 30/04/2008

La Caixa ha volgut amb aquest acte homenatjar les persones que han participat en aquests tallers del programa ‘Informàtica i Comunicació a l’abast’. Per això, de forma simbòlica, s’han lliurat diplomes a diverses persones, en representació a tots els participants dels cursos. Per exemple, s’ha entregat un diploma a Dolors Casas, en representació de les juntes directives de l’Esplai del Santa Madrona. També se li ha fet entrega un diploma a Antoni Brugués, president de l’esplai de Granollers, en reconeixement a totes les associacions de la gent gran.

El President de ‘la Caixa’, Isidre Fainé, ha destacat que a partir d’aquests cursos, les persones grans poden ‘comunicar-se amb els seus fills, rebre imatges dels seus néts o fer noves amistats’, i ha afegit que els més financers també poden ‘especular en borsa’..

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que també ha estat present a l’acte, ha destacat que des de fa vuit anys, i en col·laboració amb ‘la Caixa’, ja s’han format a Barcelona unes 230.000 persones de més de 65 anys en l’ús de l’ordinador

En representació del Govern, el conseller de Governació Jordi Ausàs, ha explicat que la gent gran del segle XXI són persones ‘actives i sàvies’, que comparteixen la seva ‘experiència vital’ amb la resta de la societat.

D’altra banda, una de les participants d’aquests cursos ha estat la Teresa Custillera, de l’esplai de Sentmenat, que ara té 81 anys i que en fa cinc que fa classes d’informàtica. ‘El que més m’ha costat és fer anar el ratolí, que marxava on volia’, diu la Teresa, que recorda que a través de la xarxa ‘me’n vaig a Venècia o París!’.

Una altra persona que també ha format part d’aquests cursos és la Maria Magdalena Espinosa, que va fer les classes a l’esplai de Reus. Explica que es va trobar dificultats, però que ‘vaig anar aprenent a poc a poc, però no es té la facilitat de quan un és jove’.

L’acte ha estat amenitzat per l’actuació dels Comediants. El doctor Eduard Estivill també ha protagonitzat una conferència sobre la son dels més grans.