Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Pere Macias substitueix Oriol Pujol com a subdirector de campanya de CiU

L’actual senador de CiU Pere Macias és el nou subdirector de campanya de CiU per a les eleccions generals, en substitució del nou portaveu parlamentari de la federació nacionalista, Oriol Pujol, que deixa el seu càrrec al comitè electoral per ‘concentrar-se en la direcció del grup parlamentari’, segons ha explicat Artur Mas. D’altra banda, el nou número dos de CDC, Felip Puig, s’incorpora com a membre del comitè electoral. Aquestes decisions s’han pres després d’una conversa que han mantingut Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida, segons ha explicat el president de CiU.

Redacció 30/10/2007

En la roda de premsa posterior al Comitè Executiu Nacional de CiU, el líder de la federació, Artur Mas, ha anunciat una sèrie de canvis en el comitè electoral, per part dels membres de CDC. El recent nomenament d’Oriol Pujol com a portaveu parlamentari ha fet que aquest deixi de ser el subdirector de la campanya de CiU a les eleccions generals, que ha de liderar Josep Antoni Duran i Lleida. La directora de campanya és la portaveu d’UDC, Joana Ortega.

Mas ha justificat la sortida de Pujol del comitè electoral per la necessitat que el nou portaveu pugui ‘concentrar-se’ en la direcció del grup parlamentari i que pugui ‘centrar-se en les seves funcions’. Per contra, s’incorpora al comitè electoral el fins ara portaveu parlamentari, Felip Puig, que des de la setmana passada ja es pot concentrar en la seva tasca de número dos de CDC, tal com li va encomanar Mas.

El seu substitut és Pere Macias, actual senador, que ja era membre del comitè de campanya, i que ara n’assumirà la subdirecció. Mas ha demanat que no es faci ‘cap lectura’ d’aquest nomenament en clau de composició de la llista electoral, ja que Macias és un dels possibles noms per ocupar el càrrec de número dos per Barcelona.

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha explicat que en la conversa que ha mantingut amb Mas no s’ha parlat sobre la confecció de la llista, ja que ‘no toca encara’ i ‘hi ha molt de temps per endavant’. En aquest sentit, ha recordat que les eleccions encara no estan convocades i ha dit no tenir ‘cap pressa en prendre decisions al respecte’.