Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Pere Macias serà el número dos de CiU al Congrés

Pere Macias serà finalment el número dos de CiU al Congrés dels Diputats, per darrere de Josep Antoni Duran i Lleida, i l’actual diputat al Congrés, Jordi Vilajoana, ocuparà l’escó al Senat que deixa vacant Macias, segons han explicat fonts de la federació nacionalista. El secretari general de CDC, Artur Mas, ha mantingut converses en les últimes hores per decidir qui havia d’ocupar aquests llocs. Per al de número dos al Congrés havien sonat altres noms, com els de Francesc Homs i Felip Puig, amb un perfil més sobiranista. Vilajoana serà escollit senador per designació del Parlament.

Redacció
Redacció 09/01/2008

La direcció de CDC decidirà formalment aquests nomenaments en la reunió que mantindrà dilluns 14 de gener com directe!cat ja us va informar. La decisió haurà de ser ratificada pel consell nacional, i posteriorment la llista completa, amb els noms d’UDC inclosos, haurà de ser aprovada per una reunió conjunta dels consells nacionals dels dos partits.

El senador de CiU, Pere Macias ja ha dit que defensarà el projecte de refundació del catalanisme del secretari general de CDC, Artur Mas, com a número dos de la llista de la federació al Congrés per a les eleccions generals. Macias ha confirmat que ahir mateix Mas va comunicar a tots els membres de l’executiva del partit que proposaria el seu nom com a segon candidat a la llista de CiU, liderada per Josep Antoni Duran.

Macias, que s’havia postulat per això, va rebre la notícia amb satisfacció i ha assegurat que està “molt motivat” i confiat que CiU aconseguirà un molt bon resultat. Tot i que es troba a l’espera de la decisió de l’executiva, ha indicat que la decisió de Mas ‘va a missa’.