Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Pere Aragonès: “La Generalitat, de facto, està intervinguda des de 2012 amb l’inici del FLA”

“El govern de l'Estat fa accions de propaganda o amenaça sobre treballadors públics, sobre proveïdors de l'administració publica i amenaces sobre l'estat del benestar a Catalunya”, comentava el secretari d'Economia del Govern, Pere Aragonès.

Redacció
Redacció 21/07/2017
La Generalitat creu que les amenaces del Gobierno de bloquejar els pagaments del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) formen part de la “campanya de la por” amb la intenció d'aturar el referèndum. Així, ha constatat que l'administració seguirà pagant puntualment a tots els proveïdors que treballen amb l'executiu català.
 
“La Generalitat, de facto, està intervinguda des de 2012 amb l'inici del FLA”, ha assegurat el secretari d'Economia del Govern, Pere Aragonès. “El govern de l'Estat fa accions de propaganda o amenaça sobre treballadors públics, sobre proveïdors de l'administració publica i amenaces sobre l'estat del benestar a Catalunya”, ha afegit. 

“El govern espanyol sap perfectament que la reputació de les finances de Catalunya i les de l'Estat estan encreuades. L'Estat és l'últim responsable, perquè és qui recapta”, ha comentat
 

Missatge de tranquil·litat
 
“Vull donar un missatge als proveïdors de la Generalitat: que estiguin tranquils. La Generalitat és al seu costat. Els hem defensat sempre. I demanem al govern espanyol que tregui les mans dels proveïdors de Catalunya. Deixem-los a banda”, ha sentenciat.
 
El Gobierno ha arribat aquest divendres a un acord pel qual condiciona el pagament a Catalunya les partides del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) a la que la Generalitat i haurà de remetre setmanalment una garantia que no destinen fons a l'organització del referèndum de l'1-O. Així ho ha anunciat el portaveu de l'Executiu, Íñigo Méndez de Vigo.