Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Per Trias les primàries del PSC indiquen el trencament del partit

El candidat de CiU a l’alcaldia de Barcelona i secretari general adjunt de la federació, Xavier Trias, ha assegurat que el PSC barceloní ‘s’ha ficat en un bon embolic’ amb la celebració de les primàries que enfronten aquest dissabte Jordi Hereu i Montserrat Tura per la candidatura a alcalde de Barcelona. Trias ha recordat que, fins ara, el PSC canviava l’alcalde de la ciutat quan les enquestes no els eren favorables i no havien fet mai abans primàries per escollir-lo. Per al candidat de CiU aquesta situació es deu als mals resultats del partit i al seu trencament i no a un exercici de democràcia de partits. Xavier Trias ha criticat que la lluita entre Hereu i Tura desil·lusioni la ciutat.

Redacció
Redacció 19/02/2011

Per a Xavier Trias, la celebració de les eleccions primàries per escollir el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona no és un problema entre Jordi Hereu o Montserrat Tura, ni tampoc una demostració de democràcia de partits. Trias considera que les primàries són un indicatiu del trencament que pateix el PSC, ‘del grau de destrucció de les seves sigles’ i del fet que no troben ‘el camí a seguir’. Davant aquest situació a la federació socialista, Trias ha agraït el suport que ha rebut tant de Convergència com d’Unió. ‘Ningú m’ha fet la trastada de fer-me unes primàries per fer-me fora malgrat que no vaig guanyar les últimes municipals’, ha dit.

També ha valorat els comicis del PSC aquest dissabte el president de la Generalitat, Artur Mas. Mas ha assegurat que el PSC ofereix un alcalde, Jordi Hereu, del qual ‘la ciutat de Barcelona està cansada’, o una candidata, Montserrat Tura, que ‘no coneix bé la ciutat, no l’ha trepitjada i sempre hi ha viscut fora’. En canvi, segons el president, Xavier Trias, ‘és l’alcalde que espera Barcelona’.