Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Per Trias amb la victòria d’Hereu ‘ha guanyat l’aparell socialista’

El líder de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha interpretat el resultat en favor de Jordi Hereu a les primàries del PSC de dissabte com una victòria de ‘l’aparell socialista’ de Barcelona. Trias creu que aquest desenllaç era el ‘lògic’ i l’esperat, donat que era ‘una lluita interna’ on el més fàcil era que ‘s’acabés imposant’ el criteri de la direcció del partit a la ciutat. ‘Era impossible que perdés Hereu’, ha sentenciat el convergent. I és que Trias considera que les primàries estan lluny de ser ‘una operació democràtica, per molt que s’expliquin històries’, i en realitat només és ‘una confrontació’ dins el PSC que sols pot sorgir ‘perquè un partit pateix, està trencat i té molts problemes interns’. Per la seva banda, el candidat del PPC, Alberto Fernández Díaz, ha recordat que tot i la victòria a les primàries ‘Hereu no és millor alcalde que ahir’, de manera que continua essent ‘un mal alcalde d’un pitjor govern’.

Redacció
Redacció 20/02/2011

Xavier Trias reconeix que ja tenia ganes que acabessin les primàries del PSC perquè, segons diu, ‘era important clarificar qui serà el nostre adversari’ de cara a les eleccions municipals del 22 de maig. I s’ha congratulat de que l’escenari canviï d’estar protagonitzat per ‘dos senyors del mateix partit que es discuteixen’, a ser un ‘contrast d’idees i models’ sobre Barcelona entre Hereu i la resta de partits.

Trias també ha volgut combatre el discurs del PSC que al·lega que les primàries han donat oxigen i han mobilitzat al socialisme de Barcelona. ‘Quan un veu la participació d’aquestes primàries, veu que una gran il·lusió i un gran entusiasme no és que hagin generat dins els seus’, ha dit Trias referint-se al 34% de militants i simpatitzants que van anar a votar en aquest procés intern. A més, el convergent considera que si ‘a bombo i plateret, muntant aquest espectacle, de 12.000 van a votar 4.000 persones, i a més un candidat treu el 60% i l’altre un 40%’, suposa que només ‘uns 2.000 i escaig han votat a Hereu’. ‘Això és un procés dolorós, complicat, i ja s’apanyaran amb el que han de fer per aconseguir aquesta unitat i per generar il·lusió’, ha dit l’alcaldable de CiU dirigint-se al PSC.

Tot i això, Trias reconeix que ‘si fa cas de les enquestes’, a CiU li convenia una victòria d’Hereu, donat que el marge de diferència entre els convergents i els socialistes seria més gran segons els sondejos que donen la victòria als nacionalistes. Però l’alcaldable de CiU prefereix ‘no fixar-se’ en les enquestes perquè ‘només són tendències i poden variar’. Amb tot, alerta del perill que suposa per l’erari públic de Barcelona que Hereu hagi guanyat les primàries. ‘Coneixent Hereu i l’aparell socialista, continuarà utilitzant aquests dos mesos l’Ajuntament per fer-se propaganda, que és el que es dedica a fer durant tot l’any’, ha advertit Trias tot admetent que aquesta ‘situació estranya’ amb Montserrat Tura de candidata ‘no s’hauria pogut fer de cap de les maneres’.

Fernández Díaz: ‘Hereu no és millor alcalde que ahir’

Per la seva banda, el president del grup municipal del Partit Popular de Catalunya (PPC) a Barcelona i candidat a l’alcaldia, Alberto Fernández Díaz ha advertit a Jordi Hereu que ‘no és millor alcalde que ahir’ després que aquest s’imposés a Montserrat Tura en les primàries del PSC. ‘Hereu és el mateix, un mal alcalde d’un pitjor govern’, ha dit el líder popular qui també ha recomanat a l’exconsellera d’Interior i de Justícia de la Generalitat que ‘hauria d’aprendre una miqueta de geografia barcelonina i de realitat social’.

El president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, també ha valorat el procés de primàries, i ha vaticinat aquest diumenge que l’alcaldable del PSC, Jordi Hereu, tindrà feina per unificar el partit darrere la seva candidatura.