Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Per Tremosa el Pacte del Majestic és el ‘millor salt’ de l’autogovern de Catalunya

|

- Publicitat -

Tremosa ha assegurat que la situació econòmica actual és ‘greu’ i ha pronosticat que al juny, quan se celebraran les europees, ‘ho serà més’. Però ha afegit que la situació política a Catalunya ‘és manifestament millorable’. El candidat de CiU ha explicat tenir ‘amics’ al Govern i que no dubta que ‘treballen pel bé de Catalunya’, però creu que ‘altres governs tindrien una capacitat més gran de pressió a Madrid i una millor gestió en molts àmbits’. ‘Si no ho cregués, avui no seria candidat de CiU’, ha volgut deixar clar.

De fet, Tremosa ha defensat que, mentre l’esquerra catalana ha ‘proclamat grans paraules, com federalisme, independència i progrés, no ha fet millor gestió que CiU’, que ha fet un ‘discurs prudent, conscient de les limitacions que té el nostre autogovern, com ara financerament parlant, sense vendre llunes’.

Publicitat

Així, el candidat creu que el model de CiU és el ‘bo’ i ha fet una defensa del Pacte del Majestic, signat per PP i la federació nacionalista l’any 1996, ja que creu que va ser ‘el millor salt de l’autogovern dels últims 30 anys’. Tremosa ha posat com a exemple una ‘certa autonomia de gestió aeroportuària’ a l’aeroport del Prat que, segons ell, ha permès que hi hagi vols directes a Nova York.

Tremosa, que ara és independent, ha defensat aquest primer pacte amb el PP, tot i que va decidir deixar de ser militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) amb el pacte del 2000, que no va veure justificat. Ara, Tremosa ha assegurat que és un ‘honor’ ser el candidat de CiU i que aquest ‘representa l’alternativa que el país necessita’.

El candidat de CiU ha remarcat que ‘l’economia és bàsica per a la nació’, ja que ‘si Catalunya no és una potència econòmica, la llengua, la cultura i el sentiment nacional anirà de baixa’. En aquest sentit, ha remarcat que l’estat espanyol sap que ‘quan escanyen i asfixien econòmicament Catalunya, la segona deriva és la pèrdua del prestigi de la llengua’ i ‘la pèrdua de la trempera de la societat catalana’.

‘Com més logístics, més lliures’

En l’àmbit econòmic, Tremosa ha destacat alguns aspectes positius de l’economia catalana, més enllà de les xifres negatives que es produeixen en les últimes setmanes, sobretot amb l’augment de l’atur. ‘Ja som avui la millor porta d’entrada del valor afegit de la Mediterrània’, ha dit, tot assegurat que aquest és una oportunitat que ‘no es pot escapar’. Tremosa ha posat alguns exemples, com ara la instal·lació d’Ikea a Valls, aprofitant el Port de Tarragona, o la instal·lació de Decathlon al Port de Barcelona. Per Tremosa, ‘com més logístics, més lliures’.

També ha defensat la necessitat d’un nou tren de mercaderies, tot lamentant que el govern espanyol ‘l’ajorni’. Tremosa ha assegurat que aquesta serà una de les seves ‘prioritats’. Tremosa també ha fet una aposta pels creuers per al Port de Barcelona, ja que això aportarà al mateix temps vols intercontinentals per a l’aeroport del Prat.

El candidat de la federació nacionalista ha fet aquesta conferència després d’haver estat presentat pel secretari general adjunt de CiU i cap de files de la federació a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias. També hi han assistit altres destacats dirigents de CiU, a més del candidat d’Unió a les europees, Salvador Sedó, que també ha intervingut. Sedó ha defensat la importància de les eleccions i el paper del Parlament europeu en les ‘polítiques domèstiques’. ‘Quan més forta serà l’Europa política, més garantirem l’Europa econòmica i social’, ha dit, tot defensant el paper que CiU pot desenvolupar a la cambra europea.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut