Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Per Sirera l’acord assolit pels governs català i espanyol recupera “el Pla Hidrològic Nacional que tant van criticar”

El president del PPC, Daniel Sirera, ha afirmat aquest dimarts que el pacte a què han arribat els governs de la Generalitat i espanyol per transvasar aigua des de l’Ebre fins a Barcelona ‘recupera el Pla Hidrològic Nacional’. Per Sirera, els dos governs signaran ‘recuperar el projecte que fa uns cinc o sis anys va proposar el PP i que va ser criticat per les forces catalanes que formen el Govern’ i, fins i tot, recollit dins el acords del Tinell. En aquest sentit, ha qualificat aquesta decisió de ‘presa de pèl’ de Montilla cap els catalans. Així mateix, el PP demanarà aquest dimecres la reprovació del Parlament al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar.

Redacció
Redacció 15/04/2008

Sirera ha reafirmat que aquest dimecres el grup popular demanarà al Parlament la reprovació del conseller Baltasar per la seva gestió de la sequera a Catalunya. Aquesta mesura, segons Sirera no seria necessària si ‘Baltasar tingués dignitat ja que aleshores no caldria votar aquesta moció perquè ja hauria dimitit després d’enganyar la gent’. Sirera ha declarat que ‘Montilla ha perdut la confiança amb el conseller’ i, per tant, ‘li han de dir que plegui si ell no ho fa’.

Sirera també ha afirmat que entén que el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, reclami l’aigua de l’Ebre. En aquest sentit, el president del PPC ha defensat la ‘solidaritat’ amb els valencians perquè ‘no pot ser que diguin que no sobra aigua de l’Ebre i després en portin a Barcelona’.

Sirera ha assegurat aquest dimarts a Lleida que tant el govern de la Generalitat com el de l’Estat ‘han estat enganyant’ els ciutadans en els darrers anys. Sirera ha recordat el rebuig per part del PSOE i dels partits que formen actualment el Govern a transvasar aigua de l’Ebre quan ho va proposar el Partit Popular ‘mentre ara els dos governs aplaudeixen la proposta’. Des del PP asseguren que ‘s’han perdut cinc anys mentre han enganyat als ciutadans de Lleida, de les Terres de l’Ebre, de Barcelona, de Catalunya i del País Valencià. Tot i això, el líder popular ha declarat que el PP ‘vetllarà pel compliment de la llei i vigilarà perquè, en cap cas, es pugui fer el que volien fer amb el Segre’.