Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Per Ridao “la passa endavant de Mas” queda neutralitzada pel “discurs antisobiranista” de Duran

El portaveu parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Ridao, considera en el seu bloc que ‘la passa endavant de Mas’, en mencionar ‘el dret a decidir’ en la conferència que va oferir el passat dimarts sobre la refundació del catalanisme, queda anul·lada pel ‘discurs antisobiranista que ha practicat el líder de CiU a Madrid’. Per Ridao, la conferència de Mas, amb ‘aquesta voluntat manifesta de Duran de ‘tranquils, aquí no passa res, és només una conferència però a l’hora de la veritat CiU seguirà com sempre’, doncs la suma és zero’.

Redacció
Redacció 26/11/2007

Ridao explica al seu bloc que, ‘la suma en construcció nacional, en parlar de debò del dret a decidir és nul·la’. I, segons el portaveu, ‘queda ben clar que amb les seves paraules, el líder d’Unió neutralitza el de Convergència’. ‘En termes d’aposta sobiranista, Mas + Duran = 0’, conclou el republicà.

Ridao recorda que ‘tot i l’ambigüitat calculada de què va fer gala Mas a l’hora de posar mil i un matisos al dret a decidir, vam donar per bo el gest i li vam reclamar més concreció i més ambició’, en relació a la valoració d’ERC sobre la conferència de Mas. Per Ridao, ‘plantejar el dret a decidir sense tenir clar cap on anem, quin és l’horitzó no deixa de ser una mica peculiar’ i atribueix aquest fet a la voluntat de ‘no fer enfadar Josep Antoni Duran i Lleida que en els darrers mesos no s’ha quedat quiet en anar dient en mil i una entrevistes que ell és contrari a que Catalunya pugui tenir la plena sobirania política i que advoca per un pacte CiU-PSC a Catalunya i per governar Espanya’.

Segons explica Ridao, ‘Duran no va trigar ni 48 hores en parlar clar’, i escriu en aquest article del bloc que ‘dijous, en un esmorzar a Madrid amb la premsa va deixar claríssim de què anava això de la Casa Gran i de la Refundació’. Per això, segons relata Ridao, alguns mitjans titulaven aquest divendres amb frases com ‘Duran garanteix que amb CiU no perilla la unitat d’Espanya’, ‘Avisa que les tesis de Mas no alteren el paper del grup al Congrés’, o ‘Manté la porta oberta a pactes amb el PSOE i el PP’.

El portaveu parlamentari d’ERC afegeix que ‘nosaltres tenim clar que treballem per tenir un estat propi’ i que ‘no anem a Madrid per tenir ministeris’. ‘Altres, a la vista de les seves declaracions, no poden dir el mateix’, conclou Ridao.