Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Per Ridao és “paradoxal” que CiU celebri el dia de la Constitució “que ens impedeix el dret a decidir”

El portaveu parlamentari d’Esquerra i cap de llista al Congrés, Joan Ridao, ha dit que ‘avui estem vivint una autèntica paradoxa’. Considera que caldria preguntar a CiU ‘de quina banda està’, si dels qui es van ‘manifestar el dissabte passat a Barcelona defensant el dret a decidir o dels que avui a Madrid celebren el dia de la Constitució’. Així, ha titllat de ‘gest curiós’ que representants de CiU hagin anat als actes de celebració de la Constitució espanyola, que és la ‘que ens impedeix el nostre dret a decidir’. Ridao considera que ‘no es pot anar a la processó i repicar campanes’.

Redacció 07/12/2007

Ridau també ha manifestat que ‘en aquests moments no hi ha cap model creïble de reforma del model d’estat’ i desconfia d’un possible intent del PSOE o del PP de reformar la Constitució espanyola, ‘sabent el que ha passat amb la reforma de l’Estatut’. En aquest sentit, ‘qualsevol intent’ d’avançar en aquest camí ‘fins i tot fa pensar que anirem enrere i no pas endavant’.

Per Ridau, l’estat espanyol ‘ha donat tot de si pel que fa a la descentralització política’, cosa que evidencia que ‘els partits espanyols no estan interessats en reconèixer la pluralitat i la diversitat de l’estat’.

Per aquest motiu, ha manifestat que ‘des de Catalunya no ens queda una altra alternativa que treballar per aconseguir una majoria social i política a favor del nostre dret a decidir’. En cas que ‘en aquesta legislatura’ s’obrís la reforma de la Constitució espanyola, Ridao creu que hauria de ser en la direcció d’una ‘contraoferta federal’. Ridau ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la Fira de Sant Boi de Llobregat.