Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Per primer cop, el Consell de Govern es planteja aixecar el decret de sequera

La decisió d’anular la construcció de la canonada per portar aigua de l’Ebre a Barcelona, podria ser que es prengués en la reunió del Consell de Govern del proper dimarts. Si fos així, el govern espanyol derogaria el proper divendres el reial decret llei que aprovava el transvasament de l’Ebre fins a Barcelona.

Redacció
Redacció 30/05/2008

Després de molts alts i baixos, la Generalitat es planteja renunciar a l’aigua del riu Ebre.
Tenint en compte la millora dels embassaments a causa de les darreres pluges, i les discrepàncies amb els seus socis de govern, el president de la Generalitat de Catalunya va insinuar el passat dimecres la possible decisió d’aturar la construcció de la canonada. Per la seva banda, CiU i PP segueixen insistint que la infraestrcutura s’ha de construir pensant en futures sequeres.

José Montilla va afirmar, en una entrevista a Onda Cero, que el govern és el primer interessat a aturar les obres si les reserves ho permeten, tot i que no descarta la interconnexió més endavant, quan es construeixi la dessalinitzadora de Cunit.

La setmana que ve els embassaments podrien recuperar el nivell que ara fa un any va motivar l’activació del decret de sequera. Si això permet garantir l’aigua a l’àrea metropolitana fins que a la primavera entri en servei la dessaladora del Prat, la canonada podria no construir-se.

  La preocupació ara és el possible augment de consum d’aigua, però, dimarts podrien seguir vigents un seguit de restriccions.