Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Laporta: ‘És un atemptat inacceptable a la nostra dignitat’

L’encara president del FC Barcelona, Joan Laporta, també ha volgut dir la seva davant la retallada de l’Estatut, dictada aquest dilluns pels magistrats del Tribunal Constitucional espanyol. En un apunt al seu twitter, Laporta ha considerat la sentència ‘una retallada inacceptable dels nostres drets i llibertats’, i ha volgut constatar que el pronunciament dels magistrats espanyols és un ‘atemptat a la nostra dignitat’. Cal recordar que el passat 20 de juny, durant la quarta onada de consultes sobre la independència, Laporta va proclamar que ‘és l’hora de vehicular els nostres debats en un nou partit per treballar per l’Estat propi’, tot refermant-se que l’aposta per la independència ‘és la millor de totes les solucions per a la resolució dels problemes que pateix Catalunya’.

Redacció
Redacció 28/06/2010

En un article al diari AVUI, Laporta assegurava que ha arribat ‘l’hora de fer un pas endavant’ i anunciava que crearà un nou partit polític que ‘garanteixi, amb fermesa, el compromís de treballar per l’Estat propi’. Segons Laporta, ha arribat el moment de ‘prendre decisions’, després de buscar ‘el millor encaix amb l’Estat’ i no aconseguir-ho.

Llavors el president blaugrana proposava ‘que ens marquem d’objectiu tenir un Estat propi’ a través d’una majoria al Parlament, i per això creu que cal un nou partit polític per aconseguir l’alliberament nacional. Les reflexions de Laporta, de caràcter teòric, no deixaven entreveure cap detall de la seva nova aposta política. Properament es coneixeran nou detalls del seu programa, que podria anar associat a l’associació Reagrupament.