Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Per Jiménez de Parga, els Estatuts ‘destrossen la Constitució’

|

- Publicitat -

L’expresident del Tribunal Constitucional (TC), Manuel Jiménez de Parga, va assegurar ahir a la tarda que els diferents estatuts d’autonomia en procés són “anticonstitucionals” perquè “ataquen els fonaments de l’edifici, es destrossa la Constitució”, i va titllar de “tènbia” la “classe dirigent” del país.

Publicitat

Durant la conferència que va oferir sobre la unitat de l’Estat de les autonomies, a la Fundació Sagardoy de Madrid, Jiménez de Parga va assenyalar, fent referència a l’Estatut valencià, que “era inconstitucional perquè no es pot posar una taula de drets propis dels ciutadans d’aquesta regió”. A més, va assenyalar que d’aquesta manera “es va obrir un camí que tots van seguir”.

D’altra banda, durant la intervenció, va ressaltar nombroses vegades que és important veure Espanya “com una realitat històrica complexa i no composta”, perquè, com va dir, “la diferència és important”. “Amb la realitat històrica composta s’obre la porta al federalisme, però a Espanya hi ha una unitat bàsica: Espanya és plural, però dins de la unitat”, va afegir. per l’exministre de Treball el federalisme “no té cabuda en la forma de convivència”, i va subratllar que “és una paraula perillosa”.

Jiménez de Parga, aquella fatxa grotesca
No podem estar-nos de recordar qui és aquest personatge. Jiménez de Parga té un llarg historial de càrrecs importants, des de ministre de Treball amb Adolfo Suárez o a embaixador espanyol davant la OIT fins al càrrec més recent, el de president del Tribunal Constitucional. L’alçada d’aquests càrrecs contrasta amb la lleugeresa amb que De Parga s’ha dedicat a opinar sobre els temes més diversos.

Així, i mentre era president del Constitucional, de Parga demanava una modificació de la llei electoral que no permetés l’accés al congrés dels partits nacionalistes, o va declarar que el posava malalt que “dos mariques” adoptessin un fill. Amb tot s’ha guanyat la fama amb els seus nombrosos atacs al nacionalisme català.

Potser l’estirabot més recordat de tots va ser aquell “a l’any 1000, els andalusos de Granada teníem diverses desenes de sortidors d’aigua de colors diferents i olors diverses i algunes d’aquestes anomenades comunitats històriques ni sabien el que era rentar-se el cap de setmana”. No fan falta més comentaris.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió